Ισχυρή άνοδο καταγράφει σήμερα η Wall Street, η οποία αναμένοντας την αυριανή απόφαση για τα επιτόκια από τη Federal Reserve, βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από τις τελευταίες διαβεβαιώσεις της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν για τον περιορισμό της τραπεζικής κρίσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,89% στις 32.531 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,03% στις 3.992 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,99% στις 11.790 μονάδες.

Κέρδη αντίδρασης μετά τις πιέσεις στο ΧΑ

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα έναν πιο αργό ρυθμό σύσφιξης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υπό το πρίσμα της τραπεζικής κρίσης. Οι επενδυτές τιμολογούν στο 83% την πιθανότητα για αύξηση του επιτοκίου κατά ένα τέταρτο της μονάδας όταν η Fed ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τετάρτη, σύμφωνα με το FedWatch της CME Group. Η πιθανότητα μιας παύσης βρίσκεται στο 16,6%.

Σε επίπεδο τίτλων

Οι περιφερειακές τράπεζες σημειώνουν άνοδο, με την First Republic να σημειώνει άλμα 21,9%, μία ημέρα μετά τις απώλειες του 47%. Το SPDR Regional Banking ETF (KRE) κερδίζει 3%, με τις περιφερειακές τράπεζες να λαμβάνουν ώθηση αφού η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις καταθέσεων, εάν η τραπεζική κρίση επιδεινωθεί.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Tesla, η οποία κερδίζει περισσότερο από 2% μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moody’s σε Baa3 από την κατηγορία junk. Η Moody’s δήλωσε ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνετή οικονομική πολιτική της Tesla και το λειτουργικό ιστορικό της διοίκησης.

«Το sell off των τραπεζών φαίνεται να έχει εξαντληθεί και θα χρειαστεί η εμφάνιση νέων προβλημάτων καταθέσεων σε ένα νέο όνομα για να βγει επιπλέον προσφορά», σχολίασε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge.

Από την άλλη, ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial, εκτιμά ότι «οι κίνδυνοι μετάδοσης αυξάνονται και θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed να διακόψει τον τρέχοντα κύκλο αύξησης των επιτοκίων, αν και αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο». «Η Fed πιθανότατα θα σηματοδοτήσει ότι βρίσκεται κοντά στο τέλος της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων της, καθώς οι κίνδυνοι ύφεσης αυξάνονται και οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street