Να συνεχίσει την προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας ισχυρή ώθηση από τις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές οι οποίες και βελτιώνουν το τζίρο της.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,14% στις 1.042,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση, έστω και ήπια, της συναλλακτικής δραστηριότητας δείχνει ότι το κλίμα έχει αρχίσει να βελτιώνεται στο ΧΑ, το οποίο έχει εισέλθει σε μια περίοδο εσωστρέφειας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Οι στηρίξεις όμως από τις διεθνείς αγορές έχουν έρθει, ενώ θετικά λειτουργεί και η τελευταία εκτίμηση της Goldman Sachs ότι δεν αποκλείεται ο οίκος Standard & Poor’s να αναβαθμίσει τελικά την ελληνική οικονομία στις 21 Απριλίου. Ένα σενάριο που εάν επιβεβαιωθεί θα οδηγήσει την Ελλάδα και τα assets της στα «σαλόνια» της επενδυτικής βαθμίδας.

Την ίδια ώρα, η χθεσινή έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, δίνοντας το μήνυμα της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης των επενδυτών μακροπρόθεσμα στην ελληνική οικονομία. Το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο πέριξ του 3,9%, ενώ οι συνολικές προσφορές ξεπεράσαν τα 19 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ισχυρά ήταν τα κέρδη σε Σαράντη, Coca Cola, Alpha Bank, Motor Oil, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή, με τις ΕΛΧΑ, Εθνική, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΛΠ, Λάμδα, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, ΟΤΕ, Jumbo και Quest να κινούνται επίσης σε θετικά εδάφη. Αρνητικά είναι τα πρόσημα σε Titan, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών