Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες την Τρίτη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο EURACTIV πηγή προσκείμενη στο θέμα.

«Βέλγοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον πρώτο και τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Rue du Commerce», είπε η πηγή.

Σήμερα η απαγγελία κατηγοριών κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές που σχετίζονται με χρηματοοικονομική απάτη στην οποία φέρεται να εμπλέκεται προσωπικό του ΕΛΚ.

Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τον σκοπό της επιδρομής.

Το συντηρητικό ΕΛΚ είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα.

Σε ανακοίνωσή του στο Twitter το ΕΛΚ επιβεβαίωσε την έφοδο βελγικών και γερμανικών αρχών στο κεντρικά γραφεία του κόμματος, τονίζοντας ότι συνδέεται με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας.

Διευκρινίζει δε ότι το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες. Καταλήγει δε σημειώνοντας ότι πρόκειται για εν εξελίξει νομική υπηρεσία και δεν πρόκειται να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων