Το πράσινο φως έλαβε η Inditex, η οποία διαχειρίζεται τις αλυσίδες ρούχων Zara και Bershka, για να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία στον όμιλο Daher των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η επιτροπή ξένων επενδύσεων της Ρωσίας ενέκρινε την απόσυρση της ιδιοκτήτριας εταιρείας της αλυσίδας Zara στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Βίκτορ Εβτούχοφ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση την Τετάρτη.

Μάρτα Ορτέγα: Ποια είναι η κληρονόμος της Inditex

Η έξοδος της Inditex από τη Ρωσία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Ο ισπανικός όμιλος ένδυσης που διαθέτει κι άλλα δημοφιλή εμπορικά σήματα όπως Stradivarius και Pull & Bear, ανακοίνωσε συμφωνία με τον όμιλο Daher τον Οκτώβριο μετά το κλείσιμο όλων των καταστημάτων του στη Ρωσία, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Το σχέδιο της Daher

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία, η Daher θα δραστηριοποιείται στη Ρωσία με τα δικά της εμπορικά σήματα, αλλά εάν σε κάποιο μελλοντικό στάδιο, η Inditex επιθυμήσει να επιστρέψει στη χώρα, η συμφωνία περιγράφει τη δυνατότητα να το κάνει μέσω franchises. Η Daher εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει δεσμούς με την Azadea, μια λιβανέζικη εταιρεία που διαχειρίζεται τα franchise καταστήματα της Inditex στη Μέση Ανατολή.

Η Ρωσία αντιπροσώπευε πριν την έναρξη του πολέμου περίπου το 8,5% των συνολικών λειτουργικών κερδών της Inditex και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας σε αριθμό καταστημάτων.

Η Daher σχεδιάζει να μεταφέρει περισσότερα από 200 καταστήματα σε τέσσερις άλλες επωνυμίες τον Μάιο και να διατηρήσει 4.200 υπαλλήλους της Inditex, όπως δήλωσε ο Εντούκοφ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή