Η Νέα Υόρκη βρέθηκε και πάλι στην κορυφή του καταλόγου των πλουσιότερων πόλεων του κόσμου, «φιλοξενώντας» το 2022 περίπου 340.000 εκατομμυριούχους, σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων Henley & Partners, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επίδοση αυτή βοήθησε τις ΗΠΑ να ξεπεράσουν όλες τις χώρες με 10 από τις 50 πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, με τη Νέα Υόρκη να ακολουθείται από το Τόκιο, το Bay Area της Καλιφόρνια, το Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ετήσια έρευνα εξέτασε 97 πόλεις σε εννέα περιοχές από όλο τον κόσμο.

Η Νέα Υόρκη (γνωστή μεταξύ άλλων και ως Μεγάλο Μήλο) διατήρησε την πρώτη θέση αφού ο αριθμός των ατόμων με υψηλή περιουσία αυξήθηκε κατά 40% την περίοδο 2012-2022. Το ποσοστό ήταν το ίδιο με αυτό της Σιγκαπούρης, αλλά έμεινε πίσω από πόλεις όπως η Σαγκάη, το Χιούστον, το Ντουμπάι και η Βομβάη.

Forbes: Οι 11 πόλεις που έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους το 2023

Η Κίνα ακολούθησε τις ΗΠΑ με πέντε πόλεις στην πρώτη 50άδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την Αυστραλία, η οποία είχε τέσσερις.

Σε μια ακόμη πιο ελιτίστικη κατηγορία, το Bay Area της Καλιφόρνια κέρδισε όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των δισεκατομμυριούχων – 63 αποκαλούν σπίτι τους την περιοχή γύρω από τη Silicon Valley και το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την έκθεση. Ακολούθησαν η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Λος Άντζελες και η Σαγκάη.

Η Κίνα και η Ρωσία

Κατά τη δεκαετή αύξηση των ατόμων με υψηλή καθαρή περιουσιακή αξία ηγείται η κινεζική πόλη Χανγκτσόου, η οποία σημείωσε αύξηση 105%, ενώ το Όστιν του Τέξας ήρθε δεύτερο με αύξηση 102%. Το Μαϊάμι και το West Palm Beach της Φλόριντα – οι οποίες επωφελήθηκαν από τη μετακίνηση πολλών υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών εταιρειών στη Νότια Φλόριντα κατά τη διάρκεια της πανδημίας – είδαν τον αριθμό των ατόμων υψηλής καθαρής περιουσίας να αυξάνεται κατά 75% και 90% αντίστοιχα.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο συνδυασμός κυρώσεων και φυγής πολιτών που προκάλεσε φαίνεται ότι έπληξε σκληρά τη Μόσχα. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων που αποκαλούν τη ρωσική πρωτεύουσα σπίτι τους μειώθηκε κατά 44% σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα, ενώ στην Αγία Πετρούπολη σημειώθηκε πτώση της τάξης του 38%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή