Ένα ακόμα σόου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 14ης Μαϊου, έστησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το «παρθενικό ταξίδι» του νέου αεροπλανοφόρου της χώρας του TCG Anadolu.

Συγκεκριμένα την Κυριακή (23/3) το TCG Anadolu απέπλευσε από το λιμάνι Sarayburnu με τον Τούρκο πρόεδρο να έχει στήσει μία ολόκληρη φιέστα κατά τη διέλευση του πλοίου από τον Βόσπορο.

Ανάμεσά τους ήταν και πάρα πολλά παιδιά τα οποία κρατούσαν τουρκικές σημαίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρισκόταν στο παλάτι Ντολμαμπάχτσε με το TCG Anadolu να σταματάει για να «χαιρετήσει» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ο Τούρκος πρόεδρος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Εμινέ, τον υπουργό Παιδείας, Μαχμούτ Οζέρ καθώς και από επιζώντες του σεισμού που ήρθαν να τον επισκεφθούν με την ευκαιρία της ημέρας «Εορτής Παιδιού» και της «Εθνικής κυριαρχίας» στις 23 Απριλίου.

Το αεροπλανοφόρο έριξε 21 κανονιοβολισμούς ενώ το πλήρωμα παρατάχθηκε στο κατάστρωμα για να «χαιρετήσει» τον Τούρκο πρόεδρο.

Μάλιστα στη διέλευση του αεροπλανοφόρου από τον Βόσπορο ήταν παρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και οι διοικητές των Ενόπλων δυνάμεων, ενώ το συνόδευσαν αεροσκάφη και ελικόπτερα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Mετά τη διέλευση του TCG Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε βιντεοσυνομιλία με τον Χουλουσί Ακάρ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας μετά τη διέλευση του TCG Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε βιντεοσυνομιλία με τον Χουλουσί Ακάρ ενώ απευθύνθηκε και στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως είναι χαρούμενος που αυξάνεται ο βαθμός της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και υπογράμμισε πως από τώρα και στο έξης θα έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στη βοήθεια και στην ανακούφιση από φυσικές καταστροφές και καθήκοντα υποστήριξης της ειρήνης.

«Αν όλα πάνε καλά μετά τις 14 Μαΐου θα λειτουργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση πολύ πιο αποφασιστικά. Το μεγαλύτερο όνειρο στην καρδιά μου ήταν αυτό, το TCG Anadolu, αλλά τώρα θέλω να καταλάβετε το επόμενο βήμα. Με αποφασισμένα αδέρφια σαν εσάς, ερχόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο τόσο στο κομμάτι της διοίκησης αλλά και με όλους τους ναύτες. Η στάση σας μας κάνει πολύ χαρούμενους. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε επίσης. Σας χαιρετίζω με τα πιο ειλικρινή συναισθήματα για λογαριασμού και όλου του έθνους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους εορτασμούς της 23ης Απριλίου Ημέρας «Εορτής Παιδιού» και της «Εθνικής κυριαρχίας», ο Τούρκος πρόεδρος ευχήθηκε: «Να έχετε καλή τύχη. Σας εμπιστεύομαι στον Αλλάχ».

Από την πλευρά του ο Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό του στον Τούρκο πρόεδρο για την υποστήριξη, το θάρρος και την ηγεσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα