Στην περικοπή 716 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι το θα προχωρήσει το LinkedIn, το δίκτυο μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft Corp που εστιάζει σε επαγγελματίες του κλάδου, λόγω διακυμάνσεων της ζήτησης.

Καθόλη τη διάρκεια του περασμένου έτους το LinkedIn, το οποίο έχει 20.000 υπαλλήλους, κατέγραφε αύξηση των εσόδων του, ωστόσο φέτος ακολουθεί την ίδια τακτική με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής του, προχωρώντας στην απόλυση εργαζομένων εν μέσω αποδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομικής προοπτικής.

Τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότερες από 270.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας έχουν περικοπεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Layoffs.fyi, το οποίο παρακολουθεί τις επιπτώσεις.

Έτοιμοι να παραιτηθούν οι νέοι αν διαφωνούν με την κουλτούρα μιας εταιρείας

Το LinkedIn κερδίζει χρήματα μέσω πώλησης διαφημίσεων και επίσης χρεώνοντας συνδρομές σε επαγγελματίες προσλήψεων και πωλήσεων που χρησιμοποιούν το δίκτυο για να βρουν υποψήφιους πελάτες.

Σε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn, Ryan Roslansky, είπε ότι η κίνηση για περικοπή θέσεων αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των λειτουργιών της εταιρείας και θα βοηθήσει στη λήψη πιο γρήγορων αποφάσεων.

«Με την αγορά και τη ζήτηση των πελατών να είναι ρευστή, και για να εξυπηρετήσουμε πιο αποτελεσματικά τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές, επεκτείνουμε τη χρήση των πωλητών», έγραψε ο Roslansky. Ανέφερε επίσης στην επιστολή ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν στη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις περικοπές θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αυτές τις θέσεις.

Το LinkedIn είπε επίσης ότι καταργεί την εφαρμογή slimmed jobs που προσφέρει στην Κίνα, αφού αποφάσισε το 2021 να αποσυρθεί κυρίως από τη χώρα , επικαλούμενη ένα «προκλητικό» περιβάλλον. Η υπόλοιπη εφαρμογή της Κίνας, που ονομάζεται InCareers, θα καταργηθεί σταδιακά έως τις 9 Αυγούστου, ανέφερε το LinkedIn.

«Παρά την αρχική μας πρόοδο, η InCareer αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό και ένα προκλητικό μακροοικονομικό κλίμα, το οποίο τελικά μας οδήγησε στην απόφαση να διακόψουμε την υπηρεσία», είπε η εταιρεία στους χρήστες του ιστότοπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή