Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία προειδοποίησε για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς η Βρετανία κι άλλοι δυτικοί σύμμαχοί της δεσμεύονται για περισσότερα όπλα για να βοηθήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρωσία: Εκατοντάδες Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα εγκαταλείψουν τη χώρα

Μιλώντας στην Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC, ο Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του NATO, «ιδιαίτερα» της Βρετανίας, δημιουργούν τον κίνδυνο να παραταθεί και να δοθεί μια «νέα διάσταση» στον πόλεμο.

«Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο»

Η Ρωσία έχει «τεράστιους πόρους», σημείωσε, και, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται ήδη για πάνω από έναν χρόνο, η χώρα του δεν έχει ακόμη αρχίσει να «δρα πολύ σοβαρά». «Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους», πρόσθεσε ο Κέλιν. «Αργά ή γρήγορα βεβαίως η κλιμάκωση αυτή μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο», τόνισε.

Στην ερώτηση για τα ευρέως διαδεδομένα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνά για εγκλήματα πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους