Περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια, κατάφεραν να κλέψουν οργανωμένοι εγκληματίες από την Revolut, εκμεταλλευόμενοι ένα κενό στα συστήματα πληρωμών, γράφουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, επικαλούμενοι πολλές πηγές με γνώση του συμβάντος που δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το ζήτημα αυτό προέκυψε λόγω διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συστημάτων της Revolut. Τονίζεται μάλιστα, ότι οι διαφορές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένες συναλλαγές να απορριφθούν και εν συνεχεία να επιστραφουν εσφαλμένα.

Σημαντική αύξηση κερδών για τον «μονόκερο» της fintech, Revolut

Η τακτική και το «ελάττωμα» στο σύστημα

Αυτή η διαφορά στα συστήματα της Revolut έγινε αντιληπτή στα τέλη του 2021, και οι εγκληματικές συμμορίες άρχισαν να το εκμεταλλεύονται από τις αρχές του 2022. Σύμφωνα με την τακτική που ακολουθούσαν οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, προχωρούσαν σε μεγάλες συναλλαγές, οι οποίες θα απορρίπτονταν και στη συνέχεια θα αναλάμβαναν τα επιστρεφόμενα ποσά μέσω ΑΤΜ.

Το πρόβλημα ήρθε στο φως όταν μια συνεργαζόμενη τράπεζα στις ΗΠΑ ειδοποίησε την εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ότι διατηρούσε λιγότερα μετρητά από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στη συνέχεια, η θυγατρική των ΗΠΑ ζήτησε εισφορές μετρητών από τη μητρική της και το «ελάττωμα» αυτό έκλεισε την άνοιξη του 2022. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια κλάπηκαν συνολικά. Ωστόσο η καθαρή ζημιά ανέρχεται σε περίπου 20  εκατομμύρια δολάρια,  καθώς κατέστη δυνατόν να ανακτηθούν ορισμένα κεφάλαια, με τον εντοπισμό και τη δίωξη εκείνων που είχαν κάνει ανάληψη μετρητών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»