H Alpha Bank ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα 22% υψηλότερο από τη συναίνεση, αναφέρει σε έκθεσή της η AXIA υπό τον τίτλο «Καλές δονήσεις» (Good Vibrations), σχολιάζοντας τον αποτελέσματα της τράπεζας.

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι η απόδοση αυτή περιελάμβανε: α) καλύτερα βασικά τραπεζικά έσοδα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων δανεισμού και τίτλων, αντισταθμίζοντας τις μικρές αυξήσεις στα κόστη των καταθέσεων και την έκδοση σταθερού εισοδήματος, β) in-line λειτουργικά κόστη καθώς διάφορα projects αρχίζουν να ολοκληρώνονται και γ) ευνοϊκό κόστος κινδύνου .

Alpha Bank: Στα 195 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα κέρδη το β΄ τρίμηνο

Άλλα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν: α) ανθεκτικά περιθώρια δανεισμού, β) επέκταση δανείων και καταθέσεων, γ) ισχυρό δείκτη FL CET1 .

Η Axia αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου δείχνουν στιβαρή κορυφαία απόδοση, επισημαίνοντας ότι η Alpha ανέφερε ισχυρούς αριθμούς για το δεύτερο τρίμηνο με καθαρά κέρδη +22% πάνω από τη συναίνεση, κόστος 7% χαμηλότερο και σταθερό κόστος κινδύνου. Ως αποτέλεσμα, το RoTE προσαρμοσμένο έφτασε το 13,1% (συναίνεση: 10,8%), υπερβαίνοντας άνετα τον νέο στόχο RoTE για το σύνολο του 2023 έτους περίπου 11%+.

Τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Με αυξημένη κερδοφορία και περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης ολοκλήρωσε το β΄ τρίμηνο του 2023 η Alpha Bank. Η πορεία της τράπεζας το προηγούμενο τρίμηνο όσο και το α΄ του τρέχοντος έτους, προσφέρει τα εχέγγυα στη διοίκηση προκειμένου να αναθεώρησει επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για το υπόλοιπο του 2023. Αυτό αναφέρει στο σχόλιό του στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 195 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 21% σε μηνιαία και 65% σε ετήσια βάση. Παράλληλα Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET-1), ενισχύθηκε κατά 109 μονάδες βάσης, ανερχόμενος στο 13,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στουρνάρας: Η έξοδος μιας τράπεζας από την αγορά θα πρέπει να πραγματοποιείται με συντεταγμένο τρόπο
Επιχειρήσεις |

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τις τράπεζες

Σε καμία τράπεζα δεν θα πρέπει να της επιτρέπεται να μετακυλήσει το κόστος της δικής της κακοδιαχείρισης στον φορολογούμενο μόνο και μόνο επειδή θεωρείται «πολύ μεγάλη για να αποτύχει»