«Βόμβα» έριξε ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Fox Business Network σε περίπτωση που επανεκλεγεί το 2024, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι αν επανεκλεγεί, δεν θα επαναδιορίσει τον πρόεδρο της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, όταν λήξει η θητεία του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, το 2026. «Δεν είμαι οπαδός του Πάουελ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ντόναλντ Τραμπ: Διώκεται, αλλά πλουτίζει

Αντίθετος με την πολιτική Πάουελ

Ο Τραμπ διόρισε τον Πάουελ επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά άρχισε να επικρίνει την προεδρία του μέσα σε λίγους μήνες, επειδή πίστευε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έπρεπε να αυξήσει τα επιτόκια.

Το 2019, ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε το δικαίωμα να υποβιβάσει ή να απολύσει τον Πάουελ και διερωτήθηκε δημοσίως ποιος ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός της αμερικανικής οικονομίας, βάζοντας στο ίδιο κάδρο τον Πάουελ με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ.

Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν παρά τον άγραφο νόμο που χρονολογείται από την κυβέρνηση Κλίντον, σύμφωνα με την οποία ο Λευκός Οίκος αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό να συζητήσει την πολιτική της Federal Reserve.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επανέλαβε αυτή την πολιτική και ο σημερινός πρόεδρος επανέφερε τον Πάουελ το 2021.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ ανέφερε ότι πιστεύει πως ο Πάουελ ήταν πάντα πίσω στην λήψη πολιτικών αποφάσεων.

«Με εξέπληξε το γεγονός ότι επαναδιορίστηκε – πιθανότατα επαναδιορίστηκε επειδή ήξεραν ότι δεν μου άρεσε πολύ», κατέληξε ο Τραμπ.

Νέοι «μπελάδες»

Εν τω μεταξύ, νέοι «μπελάδες» έρχονται για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς η  δικαιοσύνη στην Τζόρτζια άσκησε δίωξη την Δευτέρα στον αμερικανό πρώην πρόεδρο και άλλα 18 πρόσωπα για τις παράνομες προσπάθειες που φέρονται να κατέβαλαν για να εξασφαλίσουν την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 σε αυτή την πολιτεία-κλειδί.

Πρόκειται για την τέταρτη ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους έξι μήνες, εν μέσω της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να αναδειχθεί ο υποψήφιος της παράταξης για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα