Διευρύνονται οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τζίρο όμως να μαρτυρά την απουσία πρωτοβουλιών σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι που επηρεάζει το κλίμα σε μια αγορά που ήδη έχει δει σημαντικές αποδόσεις.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,76% στις 1.266,79 μονάδες, με τον τζίρο να μην έχει ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η αγορά βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής, στην οποία δέχεται παντός είδους εκτιμήσεις για τα σενάρια της επενδυτικής βαθμίδας. Και καθώς ήδη τα κέρδη που καταγράφουν οι περισσότεροι είναι τεράστια, βρίσκει την ευκαιρία να τα κατοχυρώσει, προκειμένου να προετοιμαστεί ακόμη και για το σενάριο μιας μη αναβάθμισης της Ελλάδας την Παρασκευή (8/9) από την DBRS.

Ωστόσο, ουδείς θέλει να αφήσει τελείως τις θέσεις του στη Λ. Αθηνών, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ο χαμηλός τζίρος, οι επιλεκτικές πωλήσεις και οι ακόμη πιο επιφυλακτικές αγορές. Ένα μίγμα που αποτυπώνεται σαφώς στην «κορδέλα» των συναλλαγών σήμερα, αλλά και στα μόλις 4 εκατ. τεμάχια που έχουν αλλάξει χέρια.

Άλλωστε τα σενάρια είναι δύο. Αν ο οίκος δώσει την επενδυτική βαθμίδα, θα αποδειχθεί ότι η κίνηση των τελευταίων ημερών ήταν μια καλή ευκαιρία για επανατοποθετήσεις. Στο αρνητικό σενάριο, η πτωτική πορεία θα επιταχυνθεί, με πρώτη στάση τις 1.220 μονάδες και το βλέμμα στον S&P (20/10).

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εστιάζουν σε ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Quest, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ αρνητικές είναι και οι Motor Oil, Coca Cola, Βιοχάλκο, Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Aegean, ΟΤΕ, Autohellas, ΔΕΗ και Τιτάν. Θετικές είναι οι Σαράντης, Jumbo, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών