Σε αρνητικά εδάφη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας και αυτές με τη σειρά τους τις ανησυχίες για τις προεκτάσεις των αποφάσεων της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για τις περικοπές στην προσφορά πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,45%, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,77% στις 7.380 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,55% στις 15.685 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,90% στις 7.189 μονάδες.

Η ανησυχία

Οι αγορές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ότι η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent διαμορφώθηκαν στα 90,04 δολάρια το βαρέλι, ξεπερνώντας το όριο των 90 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate διαπραγματεύονται κοντά στα 86,87 δολάρια το βαρέλι, επίσης σε υψηλό 10 μηνών.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 11,7% σε μηνιαία βάση και κατά 10,5% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Destatis. Τα στοιχεία του Ιουνίου επιβεβαιώθηκαν με μηνιαία αύξηση 7,6% και ετήσια αύξηση 3,3%.

“Οι μεγάλες διακυμάνσεις των νέων παραγγελιών που παρατηρήθηκαν τους προηγούμενους μήνες συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο του 2023”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γερμανική στατιστική υπηρεσία, αποδίδοντας μέρος της πτώσης του Ιουλίου σε μια μεγάλη παραγγελία στον τομέα των αεροσκαφών και διαστημοπλοίων τον Ιούνιο. Ο πραγματικός όμως κύκλος εργασιών στη μεταποίηση ήταν 1% χαμηλότερος σε μηνιαία βάση και 1,4% υψηλότερος σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές