Το ρεκόρ του 2019 θα πιάσει φέτος η Aegean Airlines, στη μεταφορά επιβατών. Η εταιρεία που είναι έτοιμη να ανακοινώσει αύριο το πρωτο κερδοφόρο πρώτο εξάμηνο έτους, στην ιστορία της, αναμένεται να κλείσει τη χρονιά μεταφέροντας 15 εκατ. τουρίστες όσους και το 2019, χρονιά ρεκόρ όλων των εποχών όχι μόνο για την Aegean αλλά και τον ελληνικό τουρισμό.

Αύξηση στην επιβατική κίνηση

Το οκτάμηνο του 2023 είχαμε μια αύξηση κατά 25% στις διαθέσιμες θέσεις και μία μεγαλύτερη αύξηση 32% στην επιβατική κίνηση σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2022, είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Γερογιάννης στο πλαίσιο της παρουσίασης της συνεργασίας με την Emirates για την γραμμή Αθήνας- Νέας Υόρκης.

Aegean: Το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη στις πτήσεις κοινού κωδικού με Emirates

Σε σύγκριση με το οκτάμηνο του 2019 η Aegean καταγράφει αύξηση 3% τόσο στο capacity όσο και την επιβατική κίνηση.

Δυναμική

Αυτό που έχει ωστόσο περισσότερο σημασία είναι η εκτίμηση του κ. Γερογιάννη ότι και οι επόμενοι μήνες μέχρι το τέλους του έτους διατηρούν μια ιδιαίτερη δυναμική. Εξ αυτού του λόγου ο κ. Γερογιάνης εκτίμησε ότι η Aegean θα «πιάσει» φέτος τους στόχους του 2019 και τα 15 εκατ. επιβάτες.

ΟΙ θετικές αυτές εκτιμήσεις είναι συνέχεια προηγούμενων, που διατυπώθηκαν από την ηγεσία της Aegean στη γενική συνέλευση της εταιρείας τον προηγούμενο Ιούλιο. Η διοίκηση της Aegean υπό τον πρόεδρο κ. Ευτύχη Βασιλάκη ανακοίνωσε τότε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά των ρεκόρ για την εταιρεία. Η Aegean Airlines, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο όπως ειπώθηκε τότε, το πρώτο κερδοφόρο πρώτο εξάμηνο στην ιστορία της, και όπως διευκρινίσθηκε η βελτίωση στο αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος αναμένεται να είναι ποσοτικά τουλάχιστον αντίστοιχη με τη βελτίωση που κατεγράφη στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Το 2023 είναι για την ΑEGEAN ένα έτος ιδιαίτερα δυναμικής ανάπτυξης καθώς προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022. Η εταιρεία επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών

Τουρισμός

Η AEGEAN αποτελεί και το 2023 το βασικό αρωγό ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στην χώρα. Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η AEGEAN μετέφερε συνολικά 6,7 εκατ. επιβάτες, 42% περισσότερους συγκριτικά με το εξάμηνο του 2022, προσφέροντας 8,7 εκατ. χιλιομετρικές θέσεις (34% περισσότερες θέσεις σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022).

Εξίσου σημαντική είναι και η βελτίωση των συντελεστών πληρότητας που έφτασαν το 82% το πρώτο εξάμηνο του 2023 από 74% το 2022, φέρνοντας και σημαντικά υψηλοτέρα έσοδα ανά πτήση.

Στο αποτέλεσμα αυτό συντέλεσε, (πέραν της σύγκρισης με την αδύναμη αφετηρία του 2022) η διεύρυνση της δραστηριότητας της AEGEAN με 16 νέα δρομολόγια (και 27 μαζί με charter) στο εξωτερικό, αλλά και η ενίσχυση συχνότητας σε προορισμούς της Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σκανδιναβίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

H συνεργασία με την Emirates

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο εποικοδομητικής συνεργασίας για πτήσεις κοινού κωδικού και παρέχοντας σημαντικά οφέλη σε περισσότερους από 16.800 επιβάτες, η AEGEAN και η Emirates ανακοίνωσαν χθες την επέκταση της συμφωνίας τους, με την προσθήκη νέων δρομολογίων και συγκεκριμένα με την προσθήκη του δρομολογίου Αθήνα – Νέα Υόρκη (Νιούαρκ). Οι επιβάτες της Emirates έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσω Αθήνας σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο των δύο αεροπορικών εταιρειών, ενώ στο εξής οι επιβάτες της AEGEAN θα έχουν πρόσβαση στις πτήσεις της Emirates μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (Νιούαρκ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις