Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς επηρεάστηκαν από το αρνητικό διεθνές κλίμα, αλλά τα τελευταία εμπορικά στοιχεία από την Κίνα και την Αυστραλία.

Κίνα: Πτώση των εξαγωγών και των εισαγωγών τον Αύγουστο

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,93%, οδηγώντας τις απώλειες στην περιοχή. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,11% μετά από οκτώ συνεχόμενες ημέρες ανόδου, ενώ ο Topix έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 0,8%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,05%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,79%, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να κλείνουν επίσης χαμηλότερα και τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,61%.

Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο Αυστραλίας και Κίνας

Χαμηλότερο του αναμενόμενου ήταν εν τέλει το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας τον Ιούλιο, καθώς υπήρξε πτώση των εξαγωγών. Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 8,04 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, σχεδόν κατά ένα τρίτο χαμηλότερο από το αναθεωρημένο ποσοστό του Ιουνίου των 10,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Την ίδια ώρα, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε στα 68,36 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Γενική Διοίκηση Τελωνείων της χώρας. Οι εξαγωγές ήταν κατά 8,8% χαμηλότερες τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7,3% σε ετήσια βάση. Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 488 δισ. γιουάν, με τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 3,2% σε ετήσια βάση και τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 1,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές