Σταθερά σε πτωτικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές όμως να έχουν υψώσει κάποιες άμυνες κοντά στις 1.260 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί στο νέο όριο για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Ο γενικός δείκτης  σημειώνει απώλειες 0,41% στις 1.268,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 41 εκατ. ευρώ.

Στάση αναμονής

Χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες συνεδρίασης για να αλλάξουν χέρια 10 εκατ. τεμάχια, με την αγορά να δίνει με κάθε τρόπο το μήνυμα της αναμονής ενόψει της αυριανής ετυμηγορίας του οίκου DBRS για την ελληνική οικονομία. Ένα γεγονός που έχει επισκιάσει κάθε άλλη επενδυτική στρατηγική, αφήνοντας μόνο μερικές σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις (όπως ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό) και αποτελέσματα στο περιθώριο.

Η κρισιμότητα του θέματος αποδεικνύεται από την έως τώρα παρατεταμένη 11μηνη ανοδική κίνηση του χρηματιστηρίου, που λειτούργησε προεξοφλητικά υπέρ του θετικού σεναρίου, δηλαδή της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα. Και φθάνοντας προς το χρονικό τέλος αυτής της διαδρομής, άρχισαν οι τριγμοί, υπό την έννοια της επίμονης πτωτικότητας, που αρχίζει και εκνευρίζει τους εμπλεκομένους. Και η μεταβλητότητα αναμένεται να κορυφωθεί.

Η ανοδική τάση δεν έχει πειραχτεί σε καμία περίπτωση, και οριοθετείται από τις 1.210 μονάδες του Γενικού Δείκτη. Ωστόσο, μια απώλεια των 1.260 μονάδων θα οδηγήσει σε πανικό, και άμεσες ρευστοποιήσεις εκτεταμένου εύρους.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Quest, Πειραιώς, Aegean, Eurobank, ΕΛΧΑ και Λάμδα δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται και οι ΔΕΗ, Autohellas, Motor Oil, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, Μυτιληναίος, Σαράντης, Εθνική και Τιτάν. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών