Με φόρα κάτω και από τις 1.260 μονάδες κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, χάνοντας πλέον το άτυπο όριο για την βραχυπρόθεσμη πορεία του, με τα τεχνικά δεδομένα να έχουν επιδεινωθεί σοβαρά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,49% στις 1.254,55 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 52 εκατ. ευρώ.

Μετά από «δυόμιση» συνεδριάσεις αναμονής, το ΧΑ δείχνει να χάνει τις στηρίξεις και να διαπερνά καθοδικά ακόμη και τα χαμηλά του Αυγούστου, ήτοι τις 1.260 μονάδες. Πλέον το σενάριο της αυριανής απόφασης του οίκου DBRS για την ελληνική οικονομία είναι το αρνητικό, με την αγορά να προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των θέσεων. Ένα γεγονός που έχει επισκιάσει κάθε άλλη επενδυτική στρατηγική, αφήνοντας μόνο μερικές σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις (όπως ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό) και αποτελέσματα στο περιθώριο.

Δίχως τέλος η πτωτική πορεία των ευρωαγορών

Η κρισιμότητα του θέματος αποδεικνύεται από την έως τώρα παρατεταμένη 11μηνη ανοδική κίνηση του Χρηματιστηρίου, που λειτούργησε προεξοφλητικά υπέρ του θετικού σεναρίου, δηλαδή της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα. Και φθάνοντας προς το χρονικό τέλος αυτής της διαδρομής, άρχισαν οι τριγμοί, υπό την έννοια της επίμονης πτωτικότητας, που αρχίζει και εκνευρίζει τους εμπλεκομένους. Και η μεταβλητότητα αναμένεται να κορυφωθεί.

Η ανοδική τάση δεν έχει πειραχτεί πάντως σε καμία περίπτωση, και οριοθετείται από τις 1.210 μονάδες του Γενικού Δείκτη. Ωστόσο, μια απώλεια των 1.260 μονάδων θα οδηγήσει σε πανικό, και άμεσες ρευστοποιήσεις εκτεταμένου εύρους.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, βουτιά σημειώνουν οι Quest, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Eurobank, Motor Oil, Alpha Bank, Λάμδα και ΔΕΗ, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, Autohellas, Cenergy, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη οι Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν, ενώ σε θετικά οι Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες