Σορτ στα ομόλογα παραμένει ο Μπιλ Άκμαν και αναμένει ότι οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολογιακών τίτλων θα αυξηθούν περαιτέρω εν μέσω διόγκωσης του δημόσιου χρέους, των υψηλότερων τιμών ενέργειας και του κόστους της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

«Το μακροπρόθεσμο ποσοστό πληθωρισμού συν το πραγματικό επιτόκιο συν το πριμ διάρκειας υποδηλώνει ότι το 5,5% είναι μια κατάλληλη απόδοση για τα 30ετή αμερικανικά ομόλογα, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Pershing Square Capital Management, στο X, το πρώην Twitter.

Ομόλογα ΗΠΑ: Σε νέο πολυετές υψηλό η απόδοση του 10 ετούς

Οι αποδόσεις των 30ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά μία μονάδα βάσης στο 4,58% την Παρασκευή στις συναλλαγές στην Ασία, προσθέτοντας στην άνοδο κατά 13 μονάδες βάσης την Πέμπτη, η οποία το έφερε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Με την οικονομία να ξεπερνά τις προσδοκίες και τις δαπάνες για υποδομές να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και την προσφορά χρέους, οι προσδοκίες για ύφεση έχουν μετακινηθεί πέραν του 2024 και ο πληθωρισμός είναι απίθανο να υποχωρήσει όσο θα ήθελε ο πρόεδρος της, Τζερόμ Πάουελ, πρόσθεσε.

«Το μακροπρόθεσμο ποσοστό πληθωρισμού δεν πρόκειται να επιστρέψει στο 2%, όσες φορές και αν το επαναλάβει ο πρόεδρος Πάουελ ως στόχο του» εξηγεί ο Άκμαν . «Ορίστηκε αυθαίρετα στο 2% μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούμε τώρα».

Οι επενδυτές ομολόγων βρίσκονται αντιμέτωποι με απώλειες για τρίτη χρονιά, αφού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε και πάλι τις προβλέψεις της για το μελλοντικό κόστος δανεισμού. Κάθε λήξη ομολόγου αναφοράς του Δημοσίου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία αυτή την εβδομάδα, με τις προοπτικές ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες