Εγκλωβισμένο σε ένα περίπλοκο μείγμα αβεβαιοτήτων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, ροκανίζοντας και πάλι την όποια αντίδραση βρήκε από αρκετούς τίτλους τις τελευταίες ημέρες και οδεύοντας και πάλι προς τις 1.200 μονάδες.

Έντοκα γραμμάτια: Νέα έκδοση «λαϊκών» τίτλων την Τετάρτη

Ειδικότερα, ο  Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,25% στις 1.212,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.964,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης άνοδο 0,25% στις 956,02 μονάδες.

Μείγμα αβεβαιοτήτων

Υφεσιακές τάσεις στην Ευρώπη, κίνδυνος shutdown στις ΗΠΑ, κόπωση στο πολύμηνο εγχώριο ράλι και μια εστία καχυποψίας με τα μεγέθη αρκετών ελληνικών εισηγμένων ήταν αρκετοί «τίτλοι» που δημιουργούν ένα μείγμα αβεβαιοτήτων στην αγορά, χωρίς όμως προς στιγμήν να προκαλούν ένα βίαιο πτωτικό re-rating. Αλλά από την άλλη δημιουργούν και ένα περιβάλλον κατά το οποίο οι αγοραστές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ρισκάρουν να δουν χαμηλότερες τιμές αφού δώσουν τις εντολές τους.

Η αγορά έχει γίνει απαιτητική και μάλιστα για επενδυτές που κινούνται με βραχυπρόθεσμη στρατηγική, αφού η μεταβλητότητα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και γερά χέρια. Και αυξημένη ρευστότητα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, ειδικά σε ένα πλαίσιο που αρκετά κεφάλαια δεν θέλουν να χάσουν μεγάλο μέρος των κερδών από τις αρχές του έτους.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που επισημαίνουν ότι οι υπερβολές μιας bull market πάντα φέρνουν την ώρα της διόρθωσης, ανάλογου μεγέθους μάλιστα. Η τρέχουσα διόρθωση δεν έχει προβληματίσει τόσο για το μέγεθος της, αλλά κυρίως για τη διάρκεια της, αν δει μάλιστα κανείς τη συνολική εικόνα από τα τέλη του Ιουλίου και τις 1.351 μονάδες. Από εκείνα τα υψηλά 9ετίας και έτους, ο γενικός χάνει λίγο πάνω από 10%, ενώ στο -15% είναι ο τραπεζικός δείκτης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo διορθώνει σήμερα κατά 2,05%, με τις Πειραιώς, Motor Oil και Autohellas να την ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι ΕΥΔΑΠ, Euroabank, Aegean, Quest, Μυτιληναίος, Τιτάν, Βιοχάλκο, Εθνική, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ανοδικά επιχειρούν οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Λάμδα, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, χωρίς όμως καμία να μπορεί να κινηθεί πάνω από το 1%, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Coca Cola, η πρώτη σε κεφαλαιοποίηση μετοχή του ΧΑ, δεν έκανε συναλλαγές ούτε ενός τεμαχίου στο πρώτο 20λεπτο της συνεδρίασης.

Ανάκαμψη σήμερα και για την EpsiloNet, η οποία καταγράφει κέρδη 6,10%. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν και έγινε γνωστή η λογιστική προσαρμογή λόγω stock option η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της, προκαλώντας αρκετούς τριγμούς σε όλο τον κλάδο. Επίσης, υπήρξε και άρση αναστολής διαπραγμάτευσης της Βιοκαρπέτ, υποχωρώντας κατά 14,49%, μετά τη ζημιά που υπήρξε στο εργοστάσιο της στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες