Την ώρα που ο αιματηρός απολογισμός του της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς, αυξάνεται διαρκώς, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να πλησιάζει τους 1.200 νεκρούς, ενώ περισσότεροι από 100 είναι οι ισραηλινοί όμηροι στη Γάζα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας διέταξε το μεσημέρι της Δευτέρας την ολοκληρωτική πολιορκία της Γάζας.

«Πολεμάμε με ανθρώπινα κτήνη και ενεργούμε ανάλογα», είπε ο ίδιος.

«Δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν θα υπάρχει φαγητό, δεν θα υπάρχει νερό, δεν θα υπάρχουν καύσιμα», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι, ήχησαν σειρήνες στη Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον Guardian. Την ίδια ώρα μάχη διεξάγεται, σύμφωνα με το κανάλι 12, ανάμεσα σε μαχητές της Χαμάς και τις IDF στο νότιο Ισραήλ.

Επίσης, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι εχθρικό αεροσκάφος εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ στις 12 το μεσημέρι.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, ενώ επιχειρεί να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο περιοχών που καλύπτονται από έρημο κοντά στη Λωρίδα και να διασώσει ισραηλινούς ομήρους ή αιχμαλώτους.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση, χτυπώντας πολλούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η Χαμάς υποστηρίζει ότι ισραηλινός βομβαρδισμός σκότωσε τέσσερις ισραηλινούς αιχμάλωτους, καθώς και τους μαχητές που τους είχαν πιάσει.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που κήρυξε επισήμως τον πόλεμο στη Χαμάς χθες Κυριακή μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση την προηγουμένη ημέρα από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε πως ο πόλεμος αυτός θα είναι «μακρύς», ενώ έχει καλέσει τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα