Μια μεγάλη άγκυρα ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία ότι ανέσυρε σήμερα από τον βυθό κοντά στο σημείο της Βαλτικής Θάλασσας όπου ο αγωγός φυσικού αερίου Balticconnector υπέστη ρήγμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Τώρα, οι αρχές ερευνούν εάν ανήκει σε ένα κινεζικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Βαλτική: «Εξωτερική παρέμβαση» προκάλεσε ζημιές σε δύο καλώδια επικοινωνιών και τον αγωγό Balticconnector

Η αστυνομία προηγουμένως είχε αναφέρει ότι η ζημιές στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Balticconnector και σε δύο καλώδια τηλεπικοινωνιών προκλήθηκαν από εξωτερική μηχανική δύναμη και ερευνάται εάν επρόκειτο για δολιοφθορά ή αν προκλήθηκαν από ατύχημα.

Το κινεζικό containership

Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI) της Φινλανδίας, είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι επικεντρώνει την έρευνα του στο κινεζικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων NewNew Polar Bear το οποίο έχει ταξιδέψει πάνω από το αγωγό και τα καλώδια τηλεπικοινωνιών την ίδια χρονική περίοδο που καταγράφηκαν οι ζημιές.

Το NBI ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει διαπιστώσει ότι το NewNew Polar Bear έχει χάσει πράγματι μία από τις δύο μπροστινές άγκυρες του και ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το πλοίο για να ρωτήσουν εάν είναι αυτή η άγκυρα που ανασύρθηκε στον Κόλπο της Φινλανδίας.

Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ρωσικό πλοίο που είχε περάσει την ίδια περίοδο από το ίδιο σημείο δεν αποτελεί πλέον μέρος της κύριας κατεύθυνσης των ερευνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια