Η πλατφόρμα Rebrain Greece επιχειρεί τη διασύνδεση με θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης «προκειμένου να προσελκύσουμε ταλέντα και να καλύψουμε κενά που έχει η αγορά εργασίας», σημείωσε υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ,  για την ανάγκη δημιουργίας της πλατφόρμας, «σήμερα, τόσο σε εθνικό όσο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και μάλιστα τις έχουμε καταγράψει και σε συγκεκριμένες περιφέρειες. Με την πλατφόρμα αυτή μπορούμε να προσελκύσουμε επιστήμονες, ταλέντα, προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες στην αγορά εργασίας. Είναι μια εξαιρετική πρακτική συνέργειας με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανοιχτές θέσεις, δηλαδή συνδυάζει την προσφορά με τη ζήτηση»

Εξήγησε μάλιστα, ότι αυτή η πλατφόρμα έρχεται να συνταιριάξει την προσφορά με τη ζήτηση. Και αυτή τη στιγμή οι ειδικότητες με τον καιρό θα αυξάνονται. Για παράδειγμα, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω για να παρέχει και άλλες υπηρεσίες, όπως διαδικασίες μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων από άλλες χώρες, διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο εξωτερικό, στοιχεία για την αγορά εργασίας. Όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία θα τα δούμε στην πλατφόρμα».

Το σχέδιο για την επιστροφή 150.000 νέων του εξωτερικού

«Μπήκε μία βάση και αυτή η βάση μπήκε με συγκεκριμένο άρθρο του τελευταίου εργασιακού νόμου, δηλαδή του πρώτου νομοσχεδίου που φέραμε στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπου είχαμε συγκεκριμένο άρθρο για αυτή την πλατφόρμα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή. Στην πορεία θα δούμε αρκετές ειδικότητες και θα έχουμε ξεκάθαρο απολογισμό στο πού βρισκόμαστε» ανέφερε για το πως θα εξελιχθεί η πλατφόρμα Rebrain Greece.

Εξειδίκευση

Όσο για το ποιες ειδικότητες έχουν μεγάλη ζήτηση σήμερα, επιφυλάχτηκε να απαντήσει λέγοντας πως:

«Υπάρχουν πάρα πολλές ειδικότητες αυτή τη στιγμή. Δεν θα ήθελα να σας δώσω κάτι το οποίο θα το δούμε σε ένα μεγαλύτερο δείγμα. Είμαστε στην αρχή αυτού του εγχειρήματος. Έχει μια μεγάλη επιτυχία για το πρώτο στάδιο. Ήδη αρκετοί έχουν βρει εργασία, αλλά έχουμε πορεία μπροστά μας για να μπορέσουμε να το ομαδοποιήσουμε έτσι όπως πρέπει».

«Δημιουργήσαμε αυτή την πλατφόρμα επειδή υπάρχει μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης, με λίγα λόγια ταλέντων» είπε ο κ. Σπανάκης.

«Βασικός κυβερνητικός στόχος ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ σε βάθος τετραετίας»

Κληθείς να σχολιάσει την έλλειψη στέγης και τους χαμηλούς μισθούς που αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης να δραστηριοποιηθούν στη χώρα, ο κ. Σπανάκης απάντησε πως «βασικός κυβερνητικός μας στόχος είναι ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας» και αναφέρθηκε στη μείωση του ποσοστού ανεργίας κάτω από το 10% που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, για πρώτη φορά από το 2009 », αποτέλεσμα όπως επισήμανε της κυβερνητικής πολιτικής και με στόχο στο τέλος της τετραετίας η ανεργία να πέσει στο 8%.

Οι σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ συνταιριάζουν την αγορά εργασίας με την εκπαίδευση ανέφερε και σημείωσε πως θα συνεχιστεί η δραστηριότητα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Τα πρώτα αποτελέσματα της πλατφόρμας θα τα έχουμε σε λίγο καιρό» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax