Την υπογραφή συμφωνίας με τη Boehringer Ingelheim International GmbH για την εξαγορά των δύο αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N ® και Lonalgal® για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου με τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσει και διεθνώς, ανακοίνωσε η Lavipharm A.E., με βάση τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ.

Οι ιστορικές συνολικές πωλήσεις των δύο φαρμακευτικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των €8 εκατ. περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές). Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Και τα δύο προϊόντα διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά, ενώ η διάθεσή τους από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Α’ τριμήνου 2024 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς των αδειών κυκλοφορίας τους.

«Με υπερηφάνεια κι ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε τα καταξιωμένα Lonarid N ® και Lonalgal ® στο χαρτοφυλάκιό μας, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση μας στην
κατηγορία διαχείρισης πόνου, που αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξής μας. Με την ενσωμάτωσή τους, διευρύνουμε σημαντικά τις επιλογές που
προσφέρει η Lavipharm στους επαγγελματίες υγείας για τη βέλτιστη κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών των ασθενών», δήλωσε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm.

Η Lavipharm

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών της Lavihparm AE διαμορφώθηκε σε 17,2 εκατ. ευρώ έναντι 10,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά 58,6%. Το μικτό κέρδος αντίστοιχα ανήλθε σε 7,3 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 61,6%.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 0,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2022 σημειώνοντας θεαματική άνοδο κατά 522% παρά την εξίσου μεγάλη αύξηση των αποσβέσεων κατά 229%.

Οι εξαγωγές του Ομίλου παρουσίασαν διπλάσια αύξηση, προσεγγίζοντας σχεδόν το 100%, κυρίως λόγω της ένταξης του patch κλονιδίνης στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αλλά και της αυξημένης ζήτησης του patch φεντανύλη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις