Σταθερά πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αναλώνεται μόνο σε μικρές κινήσεις στήριξης των επιπέδων, την ώρα που η πλειονότητα των τίτλων του βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,34% στις 1.286,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.111,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,29% στις 1.061,35 μονάδες.

Προσδοκίες

Η αγορά έχει εισέλθει σε εκείνη τη χρονική περίοδο που οι κινήσεις αναπροσαρμογής των θέσεων σκιάζει κάθε άλλη κίνηση στρατηγικής, καθώς οι τελευταίες πλέον έχουν μικρή βαρύτητα. Εντούτοις, το πως θα κλείσει τη χρονιά θα αποκτήσει μεγάλη σημασία, ειδικά εάν δεν χαθούν τα τρέχοντα επίπεδα, αφού θα δοθεί το μήνυμα ότι οι προσδοκίες για το 2024 συντηρούνται υψηλά.

Άλλωστε, τη νέα χρονιά οι αγορές παγκοσμίως, και το ΧΑ μαζί, έχουν να περιμένουν τις κεντρικές τράπεζες, οι οποίες θα μειώσουν τα επιτόκια, ακόμη και αν αυτές οι μειώσεις αργήσουν αρκετοί μήνες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι αγορές κινούνται ως επί το πλείστον με τις προσδοκίες, και όπως όλα δείχνουν, η επιθετική νομισματική πολιτική υψηλών επιτοκίων φθάνει στο τέλος της, τουλάχιστον υπό τη θεώρηση της απομάκρυνσης περαιτέρω κλιμάκωσης των επιτοκίων.

Έτσι, στη μεγάλη εικόνα η αγορά διατηρεί τα θετικά χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι άρχισε μια μικρή διόρθωση μόλις βρέθηκε πάνω από τις 1.300 μονάδες. Όσο όμως συντηρεί τις 1.276 μονάδες, η αγορά δεν προβληματίζει. Μόνο κατοχύρωση αυτού του επιπέδου μπορεί να φέρει τον γενικό δείκτη στη ζώνη των 1.258 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η αποκοπή του προμερίσματος φέρνει τη Motor Oil στο -2,71%, με τις Ελλάκτωρ, Τιτάν, Jumbo και Λάμδα να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Quest, Autohellas, Cenergy, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Eurobank.

Από την άλλη, Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν κέρδη 1,12% και 1,07% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών