Πτωτικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, οι αγορές της Ασίας, με εκείνη της Νότιας Κορέας όμως να διαφοροποιείται, καθώς έλαβε στήριξη από τον τομέα της άμυνας.

Στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα θα είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία θα συνεδριάσει για τελευταία φορά φέτος. Σύμφωνα με την ING, η BOJ αναμένεται να διατηρήσει όλες τις κύριες ρυθμίσεις πολιτικής της, «αν και ο γενικός τόνος για τη μελλοντική πολιτική θα μπορούσε να αρχίσει να αμβλύνεται».

Επιτόκια

Επίσης, η Κίνα θα ανακοινώσει τα βασικά επιτόκια δανείων την Τετάρτη, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Ιαπωνία αναμένονται την Παρασκευή.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε 0,22% χαμηλότερα στις 7.426,40 μονάδες, σπάζοντας ένα σερί έξι ανοδικών ημερών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,64% και έκλεισε στις 32.758,98 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,66% στις 2.316,86 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έκλεισε κατά 0,13% υψηλότερα στις 2.566,86 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,51% και έκλεισε στις 850,96 μονάδες.

Οι μετοχές των αμυντικών εταιρειών έκλεισαν σε γενικές γραμμές υψηλότερα. Η μετοχή της Korea Aerospace Industries και η Hyundai Rotem σημείωσαν άνοδο περίπου 1% η καθεμία, αλλά οι μετοχές της Hanhwa Aerospace υποχώρησαν.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,94%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές