Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας τα πίσω βήματα που άρχισε την περασμένη Παρασκευή, με τις συναλλαγές όμως να είναι χαμηλά και επιλεκτικές, ίδιον πλέον της εποχικότητας, κατά την προτελευταία εβδομάδα του χρόνου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 1.289,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.114,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,16% στις 1.056,57 μονάδες.

Κατοχυρώνουν κέρδη της χρονιάς

Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία της λήξης μιας εντυπωσιακής χρονιάς και όπως είναι αναμενόμενο η τακτική της κατοχύρωσης κερδών θα εντείνεται. Άλλωστε, η αγορά έδειξε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θέλει ή δεν διαθέτει ακόμη τις δυνάμεις να περάσει ξανά πάνω από τις 1.300 μονάδες, η πραγματική δοκιμασία των οποίων πιθανόν να έρθει από την έναρξη του νέου έτους, εκτός εάν υπάρξει κάποιος καταλύτης που να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η ήπια κίνηση μάλιστα του Δεκεμβρίου προμήνυε ένα τέλος που πολλά χαρτοφυλάκια δεν θα αναζητούσαν μεγάλες «συγκινήσεις». Και όπως επισημαίνει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το καλό είναι ότι δεν είδαμε ιδιαίτερες υπερβολές και γρήγορες κινήσεις με την κίνηση να είναι ξεκάθαρα bull. Είναι δεδομένο ότι όσο ο χρόνος περνάει και η αγορά χαρίζει αποδόσεις θα φέρνει συνεχώς νέους επενδυτές στην αγκαλιά της. Ο ίδιος θεωρεί ότι και το 2024 θα είναι μια χρονιά γεμάτη επιχειρηματικές ειδήσεις και συνεχόμενες αναβαθμίσεις.

Οι 8 συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι τη λήξη της χρονιάς προφανώς θα συντηρήσουν τα επίπεδα, ενδεχομένως μικρές κατοχυρώσεις κερδών που θα διατηρήσουν το Δείκτη εντός ενός σφιχτού εύρους διακύμανσης μεταξύ 1.275 – 1.310 μονάδων. Ωστόσο, κατά τους περισσότερους εγχώριους αναλυτές είναι και μια καλή ευκαιρία οι διορθώσεις να αποτελέσουν ευκαιρία για χτίσιμο των θέσεων της νέας χρονιάς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil χάνει 1,68%, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα 0,40 ευρώ, με τις Jumbo, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha bank, Μυτιληναίο, Τιτάν, Eurobank, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Από την άλλη, ΕΥΔΑΠ και Quest σημειώνουν κέρδη 1,65% και 1,36% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Cenergy, Σαράντης, Εθνική και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή είναι οι Πειραιώς, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών