Νέο τριετές πλάνο ανάπτυξης προετοιμάζει η Γρ. Σαράντης, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου. Όπως ειπώθηκε στο περιθώριο της έκτακτης ΓΣ της εισηγμένης το τριετές πλάνο, το οποίο θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο θα συνοδεύουν αναλυτικά οι στόχοι που θα έχουν τεθεί ενώ πρόθεση της διοίκησης είναι να δοθούν στο κοινό και οι βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής της ως το 2028.

Το διάστημα εκείνο θα έχει ολοκληρωθεί και η εξαγορά της πολωνικής Stella Pack. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει έως τώρα η εταιρεία και η οποία την καθιστά «περιφερειακό παίκτη» με σημαντική παρουσία στην κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και «αιχμή» τα είδη για το σπίτι αλλά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Όμιλος Σαράντη: Αύξηση κερδών 8% στο εννεάμηνο παρά τις δύσκολες συνθήκες

Υπολογίζεται ότι η Stella Pack θα προσθέσει περίπου 78 εκατ. ευρώ στον ετήσιο τζίρο του ομίλου και περίπου τα 10 εκατ. ευρώ EBITDA από το 2024. Για τη φετινή χρήση η εταιρεία περιμένει κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) 43 εκατ. ευρώ (αύξηση 7,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση των 40 εκατ. Ευρώ) χάρη στην καλή πορεία των κατηγοριών «ομορφιάς» και «περιποίηση δέρματος» που «τρέχουν» με ρυθμό 20% και άνω.

Προτεραιότητα η οργανική ανάπτυξη

Σύμφωνα με όσα είπαν ο αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Μπούρας και ο οικονομικός διευθυντής, Χρήστος Βάρσος κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, η οργανική ανάπτυξη έχει μπει σε προτεραιότητα, με την ενίσχυση των brands της εταιρείας να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Πρόκεται για στόχο που βασίζεται σε τρεις άξονες: ο πρώτος είναι η δραστική μείωση του κωδικολογίου κατά 40, το δεύτερο είναι η παραγωγή λιγότερων αλλά καλύτερων καινοτόμων προϊόντων που αναπτύσσονται μέσα απ’ το R&D Center στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και ο τρίτος αφορά στην βελτιστοποίηση του μάρκετινγκ και των προσφορών.

Νέες εξαγορές

Στο επίκεντρο θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι εξαγορές, με τη διοίκηση να αναζητά διάφορες ευκαιρίες για το επόμενο χτύπημα. Αυτή τη στιγμή πάντως, όπως διευκρινίστηκε, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις