Ήρε την απαγόρευση των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα η κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας ήρε την απαγόρευση των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, ενώ σημείωσε ότι οι παγκόσμιες τάσεις έχουν δείξει την ανάγκη ρύθμισης τέτοιων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (CBN) τον Φεβρουάριο του 2021 απαγόρευσε στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συναλλάσσονται ή να διευκολύνουν συναλλαγές σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, επικαλούμενη κινδύνους ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Κρυπτονομίσματα: Ποια ελβετική πόλη τα δέχεται για πληρωμές

Στη συνέχεια, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Νιγηρίας (SEC) δημοσίευσε τον περασμένο Μάιο κανονισμούς για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία καθώς η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής προσπαθούσε να βρει μια μέση λύση μεταξύ της απόλυτης απαγόρευσης των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων και της μη ρυθμιζόμενης χρήσης τους.

Τι προβλέπεται από την κεντρική τράπεζα

Οι τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές διευκρινίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (FI) θα πρέπει να ανοίγουν λογαριασμούς, να παρέχουν καθορισμένους λογαριασμούς διακανονισμού και υπηρεσίες διακανονισμού και να ενεργούν ως κανάλια εισροών συναλλάγματος και συναλλαγών για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία.

Οι VASPs θα πρέπει να έχουν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Νιγηρίας για να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.

«Από την έναρξη ισχύος των παρόντων κανονισμών, η Fl δεν ανοίγει ούτε επιτρέπει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογαριασμού από οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα για τη διεξαγωγή της επιχείρησης εικονικών/ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εκτός εάν ο λογαριασμός αυτός έχει οριστεί για το σκοπό αυτό και έχει ανοίξει σύμφωνα με την απαίτηση των παρόντων κατευθυντήριων γραμμών» τονίζει η κεντρική τράπεζα

Ωστόσο, οι τράπεζες εξακολουθούν να απαγορεύεται να εμπορεύονται, να κατέχουν ή να πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Ο νεαρός, τεχνολογικά καταρτισμένος πληθυσμός της Νιγηρίας έχει υιοθετήσει πρόθυμα τα κρυπτονομίσματα, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, τις συναλλαγές peer-to-peer που προσφέρουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για να αποφύγει τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η εταιρεία έρευνας blockchain Chainalysis με έδρα τη Νέα Υόρκη ανέφερε  ότι ο όγκος των συναλλαγών κρυπτογράφησης στη Νιγηρία αυξήθηκε κατά 9% σε ετήσια βάση σε 56,7 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto