Με έντονη νευρικότητα αρχίζουν τη νέα εβδομάδα, λόγω της χθεσινής αργίας, οι αμερικανικοί δείκτες, επηρεασμένοι από τα τελευταία τραπεζικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, αλλά και τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων στη περιοχή του 4%.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,55% στις 37.384 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,53% στις 4.758 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,56% στις 14.889 μονάδες.

Bitcoin ETFs: Επιδεινώνει τα προβλήματα του bitcoin;

Την ίδια ώρα, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,999%, καθώς η αγορά προσπαθεί να προσαρμοστεί σε έναν πιο ήπιο κύκλο μείωσης των επιτοκίων. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε και το IIF, περίπου το 75% των αυξήσεων επιτοκίων της Federal Reserve έχει ήδη “περάσει” στην πραγματική οικονομία, με την αγορά να έχει καλύτερη εικόνα της “μικρής ζημιάς” που έχει συντελεστεί στους δανειολήπτες.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα μειωθούν από τα τρέχοντα επίπεδα στο εγγύς μέλλον, γεγονός που πιθανότατα θα καθυστερήσει το ράλι, και κυρίως δεν αναμένουμε ότι η αναμφισβήτητα μονόπλευρη ερμηνεία του γιατί μειώθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων, θα συνεχιστεί», δήλωσε ο αναλυτής της JPMorgan, Mislav Matejka.

Την ίδια ώρα, η Wall Street προσπαθεί να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των τραπεζών που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η Goldman Sachs ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, με αποτέλεσμα οι μετοχές να κερδίζουν 1%, ενώ αρνητικά κατά 2% κινούνται οι μετοχές της Morgan Stanley, καθώς η τράπεζα σημείωσε πτώση εσόδων το τέταρτο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης κατέρρευσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του Covid, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης.

Ο έρευνα Empire State Manufacturing κατέγραψε μέτρηση -43,7 για τον μήνα, το χειρότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2020 εν μέσω πτώσης στις νέες παραγγελίες και αποστολές. Ο δείκτης υποχώρησε κατακόρυφα από το -14,5 τον Δεκέμβριο και πολύ κάτω από την εκτίμηση για -4 από τον Dow Jones.

Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 38,1 μονάδες στις -49,4. Ομοίως, οι αποστολές ήταν μειωμένες κατά 24,9 μονάδες στις 31,3. Ο πληθωρισμός έδειξε επίσης κάποιες ενδείξεις επανεμφάνισης, με το εύρος τιμών που καταβλήθηκε να ανέρχεται στο 23,2, με άνοδο 6,5 μονάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street