Αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για μείωση των επιτοκίων από την Fed το Μάρτιο οι traders ομολόγων, ωθώντας τα επιτόκια swap σε επίπεδα που συνάδουν μόνο με πιθανότητες περίπου 50% για μείωση του στόχου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, είχαν πλησιάσει να τιμολογήσουν πλήρως μια τέτοια κίνηση ως απάντηση στα οικονομικά στοιχεία και στις αναθεωρημένες προβλέψεις της Goldman Sachs και της Barclays ότι οι μειώσεις θα ξεκινούσαν τον Μάρτιο.

Λαγκάρντ: «Παράθυρο» για μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι

Η τελευταία μετατόπιση των πιθανοτήτων της αγοράς για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο οφείλεται εν μέρει στα ισχυρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Αντανακλά επίσης το sell off στο βραχυπρόθεσμο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο που ώθησε τους διαπραγματευτές να αναμένουν λιγότερη χαλάρωση από την Τράπεζα της Αγγλίας φέτος.

Η ισχύς των στοιχείων λιανικών πωλήσεων της Τετάρτης «θα στηρίξει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη του 4ου τριμήνου και θα λειτουργήσει ως μια περαιτέρω απώθηση των προσδοκιών για μείωση της Fed τον Μάρτιο» σημειώνει ο Ian Lyngen, επικεφαλής της στρατηγικής επιτοκίων των ΗΠΑ στην BMO Capital Markets, σε σημείωμα μετά την ανακοίνωση.

Οι έμποροι συνεχίζουν να αναμένουν ότι η Fed θα ξεκινήσει φέτος μια αντιστροφή της επιθετικής εκστρατείας σύσφιγξης που αύξησε το ανώτατο όριο του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο 5,5% τον Ιούλιο του 2023 από 0,25% στις αρχές του 2022. Αναμένουν όμως ότι οι περικοπές θα ανέλθουν συνολικά σε περίπου 140 μονάδες βάσης, από την πρόσφατη κορύφωση κοντά στις 175 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης