Επίθεση στον Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Αμερικανός βουλευτής Ντιν Φίλιπς, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών, χαρακτηρίζοντάς τον το Σάββατο ως «μη εκλέξιμο και αδύναμο» λόγω της μη συμμετοχής του νυν αμερικανού προέδρου στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χαμσάιρ.

Γάζα: «Ψευδαίσθηση που δεν ξεγελά» οι δηλώσεις Μπάιντεν περί παλαιστινιακού κράτους λέει η Χαμάς

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Μπάιντεν δεν δήλωσε συμμετοχή στο Νιου Χάμσαϊρ, αφού οι Δημοκρατικοί επέλεξαν να μεταφέρουν τις πρώτες προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, η οποία διαθέτει έναν πιο ποικιλόμορφο πληθυσμό.

Όμως οι υποστηρικτές του Μπάιντεν οργανώνουν εκστρατεία στο Νιου Χάμσαϊρ για να εξασφαλίσουν τη νίκη του νυν Αμερικανού προέδρου. Δημοσκόπηση του CNN και του Πανεπιστημίου του Νιου Χάμσαϊρ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή άλλωστε, έδειξε ότι ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 63% των προκριματικών ψήφων στην πολιτεία αυτή, με τον Φίλιπς να συγκεντρώνει το 10%.

Ο Φίλιπς

Ο Φίλιπς, ένας πλούσιος Δημοκρατικός από τη Μινεσότα, ανέφερε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Νάσουα του Νιου Χάμσαϊρ ότι ελπίζει να τα πάει καλά στην ψηφοφορία της Τρίτης.

Σημείωσε ότι μια ισχυρή εμφάνιση για τον ίδιο θα σήμαινε να αποσπάσει πάνω από το 20% των ψήφων, ή και ακόμα περισσότερο.

«Δυστυχώς θα καταδείξει ότι ο εν ενεργεία πρόεδρός μας είναι μη εκλέξιμος και αδύναμος και νομίζω ότι θα δείξει στη χώρα ότι υπάρχει ένας υποψήφιος που μπορεί πραγματικά να κάνει εδώ αυτό που έχει υποσχεθεί εδώ και γενιές», δήλωσε ο Φίλιπς στους δημοσιογράφους.

Ο Ντιν Φίλιπς

Σημείωσε επίσης την ηλικία του Μπάιντεν, 81 ετών.

«Αν ακούσετε τους ψηφοφόρους, [θα αντιληφθείτε ότι] οι άνθρωποι αισθάνονται ότι βρίσκεται σε ένα στάδιο της ζωής που καθιστά αδύνατο να ηγηθεί του ελεύθερου κόσμου. Και το ίδιο ισχύει και για τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο 55χρονος Φίλιπς.

Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα απορρίψει τις ανησυχίες για την ηλικία του Μπάιντεν, αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν γι’ αυτό.

Οι προκριματικές εκλογές

Οι προκριματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ στις 23 Ιανουαρίου θα αποτελέσουν την πρώτη μέτρηση της πολιτικής δύναμης του Μπάιντεν σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο. Η πρωτοφανής πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα παρακολουθείται στενά εν μέσω δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν να έρχεται ισόπαλος με τον Τραμπ.

Μια κακή εμφάνιση του Μπάιντεν απέναντι στον Φίλιπς και την έτερη διεκδικήτρια του χρίσματος των δημοκρατικών, τη συγγραφέα βιβλίων αυτοβοήθειας Μαριάν Γουίλιαμσον, θα τροφοδοτούσε πιθανότατα τις ανησυχίες ότι ο Μπάιντεν είναι αδύναμος ενόψει των γενικών εκλογών.

Ωστόσο τόσο ο Φίλιπς όσο και η Γουίλιαμσον φαίνεται πως έχουν ελάχιστες πιθανότητες να νικήσουν τον Μπάιντεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση