Το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση, στο πλαίσιο μετοχικής συμμετοχής, του Synergia Hellenic Fund IV στην εταιρεία βιομηχανικού catering PotPan Foodservice SA  με την κάλυψη Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, έως ποσού 6,65 εκ. ευρώ, για παραγωγικές επενδύσεις, βάσει 5ετούς επενδυτικού πλάνου.

Τρόφιμα – Σούπερ μάρκετ: 6+2 πρωταγωνιστές στα deals του 2024

Το Synergia Hellenic Fund IV είναι μεταξύ των funds που διαχειρίζεται η εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών Hellenic Capital Partners (HCP) υπό την καθοδήγηση των Μαρία Σαρρή, Σπύρου Παπαδάτου και Νικόλα Γκιούρα.

Η τοποθέτηση στην PotPan αποτελεί την πρώτη επένδυση στον κλάδο των ετοίμων γευμάτων από θεσμικό επενδυτή στην Ελλάδα και βασίστηκε σε επιχειρηματικό σχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η υλοποίηση επενδυτικών δαπανών αναβάθμισης του εξοπλισμού της εταιρείας και η πραγματοποίηση εξαγορών στον κλάδο των τροφίμων, αναφέρεται στη σχετική ανάκοίνωση. Η παρουσία της HCP στο εταιρικό σχήμα παρέχει τη δυνατότητα άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων σε περιπτώσεις εξαγοράς εταιρειών.

Το πρώτο στάδιο του επενδυτικού προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας με εγκατάσταση νέων τεχνολογιών παραγωγής και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες παραγωγικές γραμμές και προϊόντα με την εισαγωγή τεχνολογιών ποιότητας με εφαρμογές blockchain. Οι βασικοί μέτοχοι της PotPan, κ.κ. Ιωάννης Τουτζιαρίδης και Κωνσταντίνος Μπινιάρης θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κορμό της μετοχικής και διοικητικής ομάδας, έχοντας και την ευθύνη εκτέλεσης του αναπτυξιακού πλάνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις