Με κέρδη έκλεισε ο S&P 500, καθώς η μετοχή της εταιρείας  Netflix οδήγησε το ράλι στο τεχνολογικό τομέα και απογειώσε την Wall Street σε νέα υψηλά επίπεδα.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8 % στις 4.869 μονάδες και σημείωσε νέο ρεκόρ κλεισίματος όλων των εποχών ενώ ο Nasdaq Composite  ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 15.482 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε απώλειες της τάξης του 0,26 %  ή κατά 99 μονάδες  στις 37.806 μονάδες.

Ομόλογα ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους η απόδοση του 30ετούς

Οι μετοχές της Netflix σημείωσαν άνοδο σχεδόν 10%, καθως η εταιρεία  ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών του έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 260,8 εκατομμυρίων. Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και οι προβλέψεις για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Η αύξηση των συνδρομητών της Netflix «υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη δύναμη στην κλιμάκωση της διαφημιστικής επιχείρησης, ιδιαίτερα την κλιμάκωση στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς και τη δυναμική που αναπτύσσει η εταιρεία και την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης» εξηγεί ο Jamie Lumley, ανώτερος αναλυτής της Third Bridge Group, στην εκπομπή “Closing Bell”: Overtime” την Τρίτη.

Η μετοχή της  Microsoft σημείωσε άνοδο άνω του 1%, στέλνοντας την χρηματιστηριακή αξία της για πρώτη φορά για λίγο πάνω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.  Η μετοχή της Meta έκλεισε με κέρδη1,5 %, φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση της μητρικής εταιρείας του Facebook πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Οι επιδόσεις στο ταμπλό των τεχνολογικών κολοσσών προστέθηκαν στις ισχυρές επιδόσεις της τεχνολογικής mega-cap το 2024, οι οποίες έχουν ωθήσει τον S&P 500 σε υψηλά ρεκόρ και επιβεβαίωσαν μια νέα ανοδική αγορά. Οι μετοχές των υπηρεσιών επικοινωνίας και της πληροφορικής έδωσαν ώθηση στον ευρύτερο δείκτη την Τετάρτη.

Πέρα από την τεχνολογία, η AT&T υποχώρησε περισσότερο από 3% λόγω χαμηλότερων των αναμενόμενων κερδών. Η μετοχή της  Dupont De Nemours σημείωσε βουτιά που ξεπέρασε το 14% μετά την προαναγγελία αδύναμων οικονομικών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου και  απογοητευτικών προβλέψεων για το πρώτο τρίμηνο.

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης Tesla, η Las Vegas Sands και η IBM θα ανακοινώσουν τις επιδόσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Περισσότερες από το 16% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία μέχρι στιγμής, εκ των οποίων το 71% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

«Οι αγορές είναι πολύ ανοδικές αυτή τη στιγμή» εκτιμά ο  Λάρι Ταραντέλι, ιδρυτής του Blue Chip Daily Trend Report και προσθέτει ότι ο βασικός καταλύτης είναι η εταιρική κερδοφορία.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι συναλλασσόμενοι αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου και τον στενά παρακολουθούμενο δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που αναμένεται αργότερα εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street