Άρδην έχει αλλάξει το κλίμα αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κάνει μία ακόμη κίνηση να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.350 μονάδων, με τη βοήθεια της ανόδου των περισσοτέρων τίτλων του πλέον.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 1.358,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.302,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,22% στις 1.141,18 μονάδες.

Μικτά πρόσημα και αντίρροπες δυνάμεις στις ευρωαγορές

Θετικό γύρισμα

Μετά από μια αδύναμη εκκίνηση, κατά την οποία οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους απορροφήθηκαν υποδειγματικά, το ΧΑ διερευνά υψηλότερα επίπεδα, με πρώτο στόχο να αφήσει πίσω του τη ζώνη των 1.350 μονάδων. Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ειδικά σε τίτλους που έχουν αποδώσει σημαντικά το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν να επιβραδύνονται, αν και η νευρικότητα είναι έκδηλη.

Άλλωστε, όσο η αγορά θα αναζητά τα υψηλότερα επίπεδα, τόσο η επιλεκτικότητα των αγοραστών θα θολώνει την τάση, η οποία όμως μετά τη χθεσινή ενεργοποίηση της στήριξης των 1.345 μονάδων δεν έχει αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση η αγορά βρίσκεται περισσότερο αντιμέτωπη με το ψυχολογικό όριο των 1.350 μονάδων και την ευρύτερη ζώνη του, δεδομένου του ότι όπως έχει αποδείξει τις προηγούμενες εβδομάδες διαθέτει επαρκή ρευστότητα, είτε αυτή προέρχεται από έξω είτε από μέσα.

Στο μεταξύ, τα μηνύματα που έλαβαν οι ελληνικές εισηγμένες από το roadshow της JP Morgan στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ θετικά, με τους εγχώριους επενδυτές να περιμένουν σήμερα αργά το βράδυ την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Scope για την ελληνική οικονομία. Ο Scope ήταν ο πρώτος οίκος που έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, ενώ πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την ανάλυση που θα συνοδεύσει την αξιολόγησή του να αποκτά μεγαλύτερη σημασία για τους θεσμικούς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει κέρδη 4,59% με τη Βιοχάλκο να ακολουθεί με το δικό της +3,14%. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια, με τον Τιτάνα να είναι στο +1,30%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Alpha bank, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Σαράντης, ΔΕΗ, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Eurobank και Λάμδα, με την Aegean και τον ΟΠΑΠ να μην έχουν μεταβολή.

Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Jumbo, Motor Oil και Εθνική, ενώ οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Quest και Autohellas ξεπερνούν το 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών