Μετά από σχεδόν δύο μήνες σιωπής, η Macy’s επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι έλαβε μια μη δεσμευτική πρόταση από την Arkhouse Management Co. LP και Brigade Capital Management, LP για την απόκτηση όλων των μετοχών της εταιρείας έναντι 21 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά την 1η Δεκεμβρίου 2023 – δηλαδή 5,8 δισ. δολάρια.

Η ιστορική επιχειρηση λιανικής πώλησης δήλωσε ότι οι εταιρείες απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με την ικανότητά τους να χρηματοδοτήσουν την προτεινόμενη συναλλαγή και ότι υπήρχε «έλλειψη αξιοπιστίας» στην πρόταση.

ΗΠΑ: Ποια εταιρεία ανακοίνωσε 38.000 προσλήψεις

«Μετά από προσεκτική εξέταση και προσπάθειες για τη συλλογή πρόσθετων πληροφοριών από την Arkhouse και την Brigade, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η πρότασή τους δεν είναι εφαρμόσιμη και ότι δεν παρέχει επιτακτική αξία στους μετόχους της Macy’s, Inc.», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Macy’s, Jeff Gennette, ο οποίος θα παραδώσει τα ηνία της εταιρείας στον Tony Spring τον Φεβρουάριο.

Ένας παίκτης με μεγάλη ιστορία

Τα Macy’s (αρχικά R. H. Macy & Co.) είναι αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων που ιδρύθηκε το 1858 από τον Rowland Hussey Macy. Αποτελεί αδελφή μάρκα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Bloomingdale’s από τότε που εξαγοράστηκε από την εταιρεία χαρτοφυλακίου Federated Department Stores το 1994, η οποία μετονομάστηκε σε Macy’s, Inc. το 2007. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πολυκαταστημάτων με βάση τις λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2015.

Υπάρχουν 507 καταστήματα Macy’s στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πολιτεία με τον μεγαλύτερο αριθμό σημείων στις ΗΠΑ είναι η Καλιφόρνια, με 89 καταστήματα, δηλαδή περίπου το 18% όλων των καταστημάτων Macy’s στις ΗΠΑ.

Η παρουσία της συμπληρώνεται με το international e-shop της για να εξυπηρετεί πάνω από 200 σημεία σε όλο τον κόσμο, όπως και με καταστήματα σε άλλες χώρες.

Η ναυαρχίδα του βρίσκεται στη Herald Square στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία είχε 94.000 υπαλλήλους και ετήσια έσοδα 25,3 δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2023.

Η Macy’s διεξάγει την ετήσια παρέλαση Macy’s Thanksgiving Day Parade στη Νέα Υόρκη από το 1924 και είναι χορηγός της ετήσιας επίδειξης πυροτεχνημάτων της 4ης Ιουλίου στην πόλη από το 1976. Το Macy’s Herald Square είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στον κόσμο. Το flagship store καλύπτει σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της Νέας Υόρκης, διαθέτει περίπου 1,1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια λιανικής πώλησης, περιλαμβάνει επιπλέον χώρο για γραφεία και αποθήκες και χρησιμεύει ως το σημείο τερματισμού για την παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών. Η αξία μόνο του συγκεκριμένου καταστήματος Herald Square εκτιμάται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανοιχτό παράθυρο

Σε επιστολή που έστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Macy’s προς την Arkhouse και την Brigade, η εταιρεία λιανικής πώλησης ανέφερε: «Εάν έχετε κάτι νέο να μοιραστείτε, συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες που είναι προς το συμφέρον της Macy’s, Inc. και όλων των μετόχων μας».

Η Arkhouse, από την πλευρά της, δεν υποχωρεί. Την Κυριακή, οι διευθύνοντες εταίροι της Arkhouse, Gavriel Kahane και Jonathon Blackwell, εξέδωσαν δήλωση στην οποία απείλησαν ότι θα φέρουν το θέμα απευθείας στους μετόχους της Macy’s, εάν οι συνομιλίες δεν επιταχυνθούν αυτή την εβδομάδα.

«Βλέπουμε τη δυνατότητα ουσιαστικής αύξησης της αρχικής μας πρότασης, εάν μας επιτραπεί η πρόσβαση στον απαραίτητο due diligence και, για το σκοπό αυτό, προσφερθήκαμε να υπογράψουμε αμοιβαία συμφωνία εμπιστευτικότητας για τη διενέργεια αυτού του due diligence», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εταίροι πρόσθεσαν ότι «πιστεύουν ακράδαντα στη μακροπρόθεσμη επιτυχία της Macy’s, αλλά πιστεύουν ότι οι δυνατότητές της θα αξιοποιηθούν μόνο ως ιδιωτική εταιρεία».

«Εκτιμάμε ότι οι επενδυτές της Macy’s υποστηρίζουν μια ιδιωτικοποίηση, δεδομένης της μεγαλύτερης ημερήσιας αύξησης της μετοχής σε περισσότερα από δύο χρόνια μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το ενδιαφέρον μας για την εξαγορά της εταιρείας», δήλωσαν.

Οι εταίροι πρόσθεσαν ότι έχουν «μεγάλο κίνητρο να ολοκληρώσουν την εξαγορά της Macy’s» και είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης δέσμευσης με τους μετόχους, για να το επιτύχουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Macy’s ανακοίνωσε ότι κλείνει πέντε καταστήματα και απολύει περίπου το 3,5% του εργατικού δυναμικού της, καθώς ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα της στρατηγική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή