H εκτόξευση των κερδών της Meta Platforms και η διάθεση μερίσματος για πρώτη φορά επανέφερε την περιουσία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ… στο ύψος της.

Η καθαρή περιουσία του συνιδρυτή του Facebook αυξήθηκε κατά 28,1 δισεκατομμύρια δολάρια αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Meta ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street, ανεβάζοντας τη μετοχή της κατά περίπου 20%.

Έτσι, τώρα έχει 170,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η υψηλότερη περιουσία που είχε ποτέ, προσπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς στην τέταρτη θέση του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Meta: Ανακοίνωσε την πρώτη διανομή μερίσματος – Πόσα έχει λαμβάνειν ο Ζάκερμπεργκ

Είναι μια μεγάλη επιστροφή για τον Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έπεσε κάτω από τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2022 καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας κατέρρευσαν υπό το βάρος του πληθωρισμού και των αυξήσεων των επιτοκίων, για να εκτοξευθούν ξανά το 2023.

Τα θετικά αποτελέσματα απέφεραν ακόμη 700 εκατ. δολάρια στο αφεντικό της Meta από το πρώτο μέρισμα του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους επενδυτές.

Η Meta ανακοίνωσε τριμηνιαίο μέρισμα μετρητών 50 σεντς ανά μετοχή για κοινές μετοχές Κατηγορίας Α και Β, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο. Για τον Ζούκερμπεργκ, ο οποίος κατέχει περίπου 350 εκατομμύρια μετοχές, αυτό ισοδυναμεί με περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε τριμηνιαία πληρωμή προ φόρων.

Η κίνηση της Meta να πληρώσει μέρισμα στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές σχετικά με την άποψη της εταιρείας για τις δυνατότητες ανάπτυξής της.

Συχνά, οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας αποφεύγουν τα μερίσματα υπέρ της χρήσης κερδών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή για ακριβές εξαγορές. Ενώ η Meta ξοδεύει πολλά σε πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης, οι προοπτικές εξαγορών της μειώνονται.

Μετά την απόλυση 21.000 εργαζομένων και την αναδιάταξη του πλάνου ανάπτυξης, η μετοχή της εταιρείας σχεδόν τριπλασιάστηκε το 2023.

Για την ιστορία, ο Ζάκερμπεργκ έλαβε αποζημίωση ύψους 27,1 εκατ. δολαρίων για το 2022, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών ιδιωτικής ασφάλειας και ενός βασικού μισθού 1 δολαρίου.

Για το 2023 η Meta δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα