Για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες μειώθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς οι εργοδότες επιλέγουν να κρατήσουν τους εργαζόμενους στέλνοντας σήμα ισχυρής αγοράς εργασίας.

Οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 9.000 σε 218.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν 220.000 αιτήσεις.

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν πλέον του αναμενόμενου οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, μειώθηκαν σε 1,87 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου.

Η αγορά εργασίας έχει αποδειχθεί εκπληκτικά εύρωστη τους τελευταίους μήνες, τροφοδοτώντας τις καταναλωτικές δαπάνες. Ωστόσο, οι πρόσφατες ανακοινώσεις περικοπών θέσεων εργασίας υψηλού προφίλ από εταιρείες όπως η United Parcel Service Inc. και σε ολόκληρη την τεχνολογική βιομηχανία μπορεί να σηματοδοτήσουν βραδύτερη ζήτηση για εργαζόμενους τους επόμενους μήνες.

Οι εβδομαδιαίες απαιτήσεις τείνουν να είναι ευμετάβλητες. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος βοηθά στην εξομάλυνση των βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων, αυξήθηκε σε 212.250, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις, τα οποία δεν λαμβάνουν υπόψη τις εποχικές διακυμάνσεις, μειώθηκαν κατά περισσότερο από 31.000 σε περίπου 232.700. Η πτώση ήταν σχετικά ευρεία σε όλες τις πολιτείες, με το Όρεγκον και το Οχάιο να σημειώνουν τις  μεγαλύτερες μειώσεις.

«Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας» εκτιμά το Bloomberg Economics «συνεχίζουν να σηματοδοτούν ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό απολύσεων. Τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις ακολουθούν παρόμοιο μοτίβο με το περασμένο έτος, αναμένοντας κάποιες διαταραχές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, οι αιτήσεις θα μπορούσαν να ανέβουν τις επόμενες εβδομάδες εν μέσω ενός καταιγισμού ειδήσεων για απολύσεις»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ