Πτώση σημείωσαν οι μετοχές της PayPal, του γίγαντα των ηλεκτρονικών πληρωμών, παρα το γεγονός ότι η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η εξήγηση βρίσκεται στην ίδια την εταιρία και στις εκτιμήσεις της για «επίπεδη» αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών της για το τρέχον έτος.

Ο (νέος) διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Αλεξ Κρίς παρουσίασε ένα στρατηγικό σχέδιο με στόχο να προωθήσει την κερδοφόρα ανάπτυξη και να μειώσει την πίεση στις μετοχές της, οι οποίες είχαν απο τις χειρότερες επιδόσεις του δείκτη Nasdaq 100, το 2023.

Cash is king. Αλλά για πόσο ακόμη;

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά τα δυνητικά βραχυπρόθεσμα οφέλη από τις πρωτοβουλίες μας, γι’ αυτό και οι προβλέψεις μας για το 2024 περιλαμβάνουν ελάχιστη συμβολή από τις καινοτομίες που ανακοινώσαμε πρόσφατα», δήλωσε ο Α. Κρίς για να προσθέσει: «Θα χρειαστεί χρόνος για ορισμένες από τις πρωτοβουλίες μας για να κλιμακωθούν και να κινηθεί η βελόνα».

Η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 5,10 δολάρια για το 2024, αμετάβλητα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα η PayPal, δεν έδωσε προοπτικές για τα έσοδα και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους για το σύνολο του έτους.

Κέρδη 1,48 δολάρια/μετοχή

Η PayPal είπε ότι η πρόβλεψη κερδών αντικατοπτρίζει προσαρμογές περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων δαπανών αποζημίωσης (βάσει μετοχών) και των σχετικών φόρων μισθοδοσίας, παράλληλα με ένα κόστος αναδιάρθρωσης περίπου 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό επισκίασε την αισιόδοξη έκθεση κερδών του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street μετα απο μια ισχυρή εορταστική περίοδο αγορών.

Η εταιρία δημοσίευσε προσαρμοσμένο κέρδος 1,48 $ ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 1,36 $ ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Τα έσοδα της PayPal αυξήθηκαν 9% στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες για 7,87 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της PayPal δυσκολεύτηκε πέρυσι λόγω των φόβων ότι η είσοδος της Apple και της Google της Alphabet , θα μπορούσε να αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι της βασικής της δραστηριότητας.

Νέα σχέδια και απολύσεις

Την περασμένη εβδομάδα, η PayPal ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει περίπου 2.500 θέσεις εργασίας, ή το 9% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, καθώς προσπαθεί -σύμφωνα με  την εταιρία- να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της.

«Το 2024 θα είναι μια μεταβατική χρονιά, επικεντρωμένη στην υλοποίηση μιας επανατοποθέτησης της εταιρίας ώστε η επιτυχία να είναι μακροπρόθεσμη», είπε ο Α. Κρίς.

Οι μη επώνυμες επιχειρήσεις της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πληρωμών, έχουν παρουσιάσει ισχυρή ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση της αδυναμίας στις επώνυμες επιχειρήσεις της, όπως η Venmo, η οποία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό.

Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 23,3% το τέταρτο τρίμηνο, αυξημένο κατά 39 μονάδες βάσης, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή