Η Uber ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η επιχείρησή της, Uber Eats, συνεργάζεται με την Mitsubishi Electric και την εταιρεία ρομποτικής παράδοσης Cartken για να ξεκινήσει τις παραδόσεις τροφίμων χρησιμοποιώντας αυτοοδηγούμενα ρομπότ στην Ιαπωνία.

Οι παραδόσεις από ρομπότ κατ’ οίκο πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε μια επιλεγμένη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με τις εταιρείες. Η Uber Eats είπε ότι η Ιαπωνία θα είναι η πρώτη διεθνής τοποθεσία των αυτόνομων δραστηριοτήτων παράδοσης, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί σε μερικές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το CNBC.

Καλιφόρνια: Το πρώτο εστιατόριο fast food που εργάζονται μόνο ρομπότ

Η Cartken ιδρύθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια το 2019 από πρώην υπαλλήλους της Google. Το ρομπότ «Model C» της, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ταξιδεύει στο αστικό τοπίο και μπορεί να προσεγγίσει την ανθρώπινη ταχύτητα βαδίσματος, θα αποτελέσει τον στόλο των ρομπότ ταχυμεταφορών στην Ιαπωνία. Η Mitsubishi Electric θα επιβλέπει τις λειτουργίες, ανέφεραν οι εταιρείες.

«Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός στον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος της παράδοσης τροφίμων, καθιστώντας το πιο προσιτό και βιώσιμο στους καταναλωτές στην Ιαπωνία», δήλωσε ο Anjali Jindal Naik, συνιδρυτής και COO της Cartken, σε δήλωση.

Σε περιορισμένη χρήση στις ΗΠΑ

Τα νέα από την Ιαπωνία σηματοδοτούν την τελευταία κοινή προσπάθεια της Uber Eats και της Cartken, οι οποίες προσφέρουν ήδη παραδόσεις ρομπότ κατ’ οίκο στο Μαϊάμι και στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια. Η Uber Eats έχει επίσης συνεργαστεί με τις εταιρείες ρομποτικής Motional, Nuro και Serve Robotics για αυτόνομες παραδόσεις σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Η Serve Robotics, είναι spinout της Uber που κατασκευάζει αυτόνομα ρομπότ παράδοσης κατ’ οίκο, και έχει σχέδια να αναπτύξει έως και 2.000 χαριτωμένα μικρά ρομπότ μέσω της πλατφόρμας της Uber σε πολλές αγορές στις ΗΠΑ.

Αυτή η επέκταση όχι μόνο επικυρώνει τον στόχο της Serve για μαζική χρήση της ρομποτικής για αυτόνομη παράδοση, αλλά σηματοδοτεί επίσης ότι η Uber προωθεί τη δέσμευσή της για αυτονομία. Τον περασμένο χρόνο, η Uber ανακοίνωσε ότι τα αυτόνομα οχήματα της Waymo θα είναι διαθέσιμα για παραδόσεις στην πλατφόρμα της Uber ξεκινώντας από το Φοίνιξ. Η Uber συνεργάζεται επίσης με την Motional για την παράδοση τροφίμων στη Σάντα Μόνικα μέσω του αυτόνομα οδηγούμενου Hyundai IONIQ 5s της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης