Συμπληρώθηκαν το Σάββατο δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων φανερώνει τον πόνο που έχει προκαλέσει η σύγκρουση. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 31.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Ουκρανία: Στροφή 180 μοιρών από το Κίεβο – «Είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες με τη Μόσχα»

«Όχι 300.000, όχι 150.000, όχι ό,τι ψέματα λέει ο Πούτιν…» λέει ο Ζελένσκι

Μιλώντας στο συνέδριο «Έτος Ουκρανίας 2024» που έγινε την Κυριακή, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εισβολή της Ρωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «31.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον πόλεμο. Όχι 300.000, όχι 150.000, όχι ό,τι ψέματα λέει ο Πούτιν και ο δόλιος κύκλος του. Αλλά παρ’ όλα αυτά, κάθε μια από αυτές τις απώλειες είναι μια μεγάλη θυσία για εμάς».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν θα αποκαλύψει τον αριθμό των στρατιωτών που τραυματίστηκαν ή αγνοούνται.

Ένας πόλεμος που αργεί να τερματιστεί

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πώς θα εξελιχθεί αυτός ο πόλεμος. Ωστόσο, μια εκτίμηση που φαίνεται να είναι σωστή είναι ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα. Διότι πλέον δίαυλοι επικοινωνίας -όπως ομολογείται από τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές- δεν υπάρχουν· η διπλωματία απουσιάζει πλήρως· και η νυν κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέτει -ή δεν θέλει να θέσει- έναν ρεαλιστικό στρατηγικό στόχο. Το θέμα έχει γίνει τόσο πολύπλοκο, από τη μικροπολιτική μέχρι και την ενεργειακή κρίση εν μέσω πληθωρισμού, που η ειρήνη μοιάζει -δυστυχώς- πολύ μακρινή και δύσκολη.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα