Κατά 45% αυξήθηκαν οι συνολικές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της Boeing Co. Dave Calhoun, και διαμορφώθηκαν στα 32,8 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ενισχυμένες σε μεγάλο βαθμό από ένα μπόνους διατήρησης που προοριζόταν να τον κρατήσει στη θέση του μέχρι το 2025. Όλα αυτά πριν από το αεροπορικό ατύχημα ακριβώς τρεις μήνες πριν, το οποίο ανέτρεψε αυτό το σχέδιο.

Ο Stan Deal, ο οποίος διηύθυνε το τμήμα εμπορικών αεροπλάνων της Boeing, σημείωσε αύξηση 42% στις συνολικές αποδοχές στα 12,5 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Boeing την Παρασκευή.

Σαρωτικές αλλαγές στην Boeing – Αποχωρεί ο CEO μετά τις κατασκευαστικές αστοχίες

Και τα δύο στελέχη εμπλέκονται στις σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία, που αποκαλύφθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε νέο πρόεδρο, ξεκίνησε έρευνα για CEO και αντικατέστησε τον επικεφαλής του εμπορικών αεροσκαφών. Οι διευθυντές της Boeing εξέτασαν επίσης πιο σκληρά τις αμοιβές, συρρικνώνοντας τα μακροπρόθεσμα κίνητρα που δόθηκαν σε κορυφαία στελέχη νωρίτερα φέτος, αντανακλώντας την κατάρρευση άνω του 20% των μετοχών της Boeing από το ατύχημα της 5ης Ιανουαρίου.

«Υπόσχομαι ότι εγώ προσωπικά, και εμείς ως διοικητικό συμβούλιο, δεν θα αφήσουμε καμία προσπάθεια να φτάσουμε αυτή την εταιρεία στο σημείο που χρειάζεται», έγραψε ο Steve Mollenkopf, ο πρόσφατα εγκατεστημένος πρόεδρος της Boeing, σε επιστολή προς τους μετόχους.

Αλλαγές στους μισθούς

Το διοικητικό συμβούλιο έκανε αρκετές αλλαγές για να συνδέσει πιο άμεσα τις αμοιβές με την ασφάλεια και την ποιότητα της Boeing.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης, ότι από το 2024 οι μακροπρόθεσμες πληρωμές κινήτρων για στελέχη μπορούν να μειωθούν απότομα εάν ορισμένοι στόχοι που σχετίζονται με την ασφάλεια δεν «ολοκληρωθούν έγκαιρα», συμπεριλαμβανομένης μιας νέας έρευνας για την αξιολόγηση της κουλτούρας ασφάλειας της Boeing. Τα μπόνους συνδέονται επίσης με καλύτερους ελέγχους και αξιολογήσεις κινδύνων ασφάλειας για την κατασκευή του 737 και άλλων αεροσκαφών.

Η πρόσφατη αλλαγή στις αποζημιώσεις σημαίνει ότι το μπόνους του Calhoun το 2024 μειώθηκε στα 13,3 εκατομμύρια δολάρια από τον στόχο των 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, το ανώτατο στέλεχος της Boeing που αποχωρεί είπε στους διευθυντές τον Φεβρουάριο ότι θα αρνηθεί το μπόνους του 2023 αξίας περίπου 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Calhoun θα χάσει επίσης το υπόλοιπο του μπόνους διατήρησης του περασμένου έτους.

Εκτός από μια ταχεία ανάκαμψη στη Boeing, ο Calhoun πιθανότατα θα αποχωρήσει από την πενταετή θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με πολύ λιγότερα από τα σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια που αρχικά είχε στόχο να λάβει, έδειξαν τα στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή