Οι ειδικοί λένε ότι ο καθορισμός ορίων στο διαδίκτυο δημιουργεί ένα πιο υγιές ψηφιακό περιβάλλον και βοηθά στη διατήρηση της ψυχικής μας ευεξίας.

Μπορεί μια εύκολη μικροαλλαγή στα socila media να αλλάξει την ζωή σας;

Η απάντηση είναι θετική, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, όπως λένε οι ίδιοι στον Guardian. 

Το κόλπο…

…Είναι γρήγορο και δωρεάν και θα αλλάξει αμέσως τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Μέσα κοινωνικά δικτύωσης: Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος που προκαλούν

Έχετε φίλους στα social media, άτομα που σας σπάνε τα νεύρα αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να τους διαγράψετε;

Απλά βάλτε τους στη σίγαση.

Η διαδικασία είναι διαφορετική για κάθε πλατφόρμα – συνήθως, πηγαίνετε στη σελίδα προφίλ του ατόμου που θέλετε να απαλλαγείτε και πατήστε «σίγαση». Αυτό είναι όλο.

Και, σε αντίθεση με το unfollow ή το μπλοκάρισμα κάποιου, το άτομο που έχετε… σιγήσει δεν έχει ιδέα ότι το έχετε κάνει, οπότε δεν κινδυνεύετε από αμηχανία ή δράματα.

Η άποψη των ειδικών

«Η σίγαση λογαριασμών που σας εκνευρίζουν επανειλημμένα είναι η θέσπιση ψηφιακών ορίων για τη δημιουργία ενός πιο υγιούς ψηφιακού περιβάλλοντος», λέει η Bailey Parnell, ιδρύτρια και πρόεδρος του Center for Digital Wellbeing. Σας επιτρέπει να αποφεύγετε το ενοχλητικό περιεχόμενο χωρίς να διακόπτετε τις συνδέσεις, λέει – μια λύση για εκείνες τις αινιγματικές καταστάσεις στις οποίες η σχέση με κάποιον είναι σημαντική για εσάς, παρά την ενοχλητική παρουσία του στο διαδίκτυο.

«Αυτό μπορεί να διαφυλάξει την ψυχική σας ευεξία, διατηρώντας παράλληλα τα κοινωνικά ή επαγγελματικά δίκτυα», λέει.

Η Monica Amorosi, αδειούχος θεραπεύτρια τραυμάτων στη Νέα Υόρκη τονίζει ότι είναι σημαντικό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην είναι μόνο ένας χώρος πρόσβασης σε άχαρες  πληροφορίες. Οι ροές μας «μπορούν να αξιοποιηθούν για υγιή, θετική εκπαίδευση, για να συνδεθούμε με ομοϊδεάτες, να δούμε αποχρώσεις και ποικιλία στον κόσμο, να ελέγξουμε τις πληροφορίες για τα γεγονότα, να μάθουμε νέα χόμπι ή ιδέες», λέει.

Ως εκ τούτου, η σίγαση είναι ίσως πιο αποτελεσματική ενάντια σε εκείνους που σας εκνευρίζουν καθημερινά, όπως ένας πομπώδης συνάδελφο, για παράδειγμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση