Στην παραγωγή ημιαγωγών μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) μέχρι το 2026, στοχεύει μια ομάδα κινεζικών εταιρειών τσιπ με επικεφαλής την Huawei Technologies και με την υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας, αναφέρει η εφημερίδα The Information.

Το έργο, για την παραγωγή αυτου του βασικού συστατικού για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης,  είναι μέρος των προσπαθειών της Κίνας να παρέχει εγχώριες εναλλακτικές λύσεις στα τσιπ AI της Nvidia.

ΑΙ: Η Nvidia κέρδισε τον πρώτο γύρο, αλλά ο ανταγωνισμός ανεβάζει στροφές

Ξεκίνησε πέρυσι και περιλαμβάνει την Fujian Jinhua Integrated Circuit, μια εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης που βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις μαζί με τη Huawei, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο όμιλος βασίζεται επίσης σε άλλους Κινέζους παραγωγούς τσιπ και προγραμματιστές τεχνολογίας συσκευασίας και θα εργαστεί για να προσαρμόσει τα τσιπ μνήμης στα τσιπ επεξεργαστών AI που σχεδιάζει η Huawei και τα υποστηρικτικά εξαρτήματα μητρικών πλακετών, αναφέρει η έκθεση.

Η Κίνα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει επενδύσεις στην εγχώρια βιομηχανία τσιπ για να μειώσει την εξάρτησή της από την ξένη τεχνολογία και να ξεπεράσει τους περιορισμούς των εξαγωγών των ΗΠΑ που περιορίζουν την πρόσβασή της σε προηγμένους ημιαγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ AI της Nvidia.

Ενώ τα τσιπ HBM ( High Bandwidth Memory ) δεν υπόκεινται άμεσα στους αμερικανικούς περιορισμούς στις εξαγωγές, κατασκευάζονται με τη χρήση αμερικανικής τεχνολογίας τσιπ στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση της Huawei στο πλαίσιο των περιορισμών.

Η εφημερίδα The Information ανέφερε ότι η κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Huawei είχε κατασκευάσει τουλάχιστον δύο γραμμές παραγωγής HBM, χρησιμοποιώντας τσιπ μνήμης από διαφορετικές εταιρείες, σε μια μορφή εσωτερικού ανταγωνισμού.

Πρόσθεσε ότι η Huawei θα είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος αγοραστής των HBM.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής