Σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναγόρευσε την Καθηγήτρια του University Of Virginia, Saras D. Sarasvathy το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο τελετής που διοργάνωσε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στο Αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης «Cotsen Hall».

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Έλαβε το ΕΒΕΝ Responsible Management Excellence Award 2024

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Δημήτριο Μπουραντώνη και την Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του τιμώμενης από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διοικητική Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ιωάννα Δεληγιάννη.

Η Τελετή της Αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία της τιμώμενης με θέμα: «Effectual Entrepreneurship as Method to Cocreate New Futures under Uncertainty»

Η Saras D. Sarasvathy είναι Καθηγήτρια Paul M. Hammaker στο Darden Graduate School of Business του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Κορυφαία ερευνήτρια στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, η Καθηγήτρια Sarasvathy υποστηρίζει ως σύμβουλος προγράμματα επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, καθώς και συμβούλια εταιρειών και επιταχυντών. Μετά την ίδρυση και τη λειτουργία πέντε πετυχημένων επιχειρήσεων, η Saras D. Sarasvathy συνεργάστηκε με τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών Herbert Simon, για να ανακαλύψει τα ουσιαστικά στοιχεία της επιχειρηματικής τεχνογνωσίας.

Βραβευμένη έρευνα

Η βραβευμένη έρευνά της που διατυπώνεται στη θεωρία «Effectuation» έχει χαράξει νέες κατευθύνσεις στην έρευνα, την εκπαίδευση και την πολιτική σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.effectuation.org.

Ενδεικτικά, η Καθηγήτρια Saras D. Sarasvathy έχει λάβει τα παρακάτω βραβεία και διακρίσεις:

-Παγκόσμιο Βραβείο 2022 για την Έρευνα Επιχειρηματικότητας
-Βραβείο Legacy 2019 από την Παγκόσμια Κοινοπραξία Κέντρων Επιχειρηματικότητας
-Βραβείο Θεμελιώδους Εργασίας 2017 από το Academy of Management
-Κατάταξη στους 18 κορυφαίους καθηγητές επιχειρηματικότητας του περιοδικού Fortune Small Business
-Επίτιμη διδάκτορας και επισκέπτρια Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας

Η Καθηγήτρια Saras Sarasvathy, υποστηρίζει με πάθος την επιχειρηματικότητα ως μέθοδο, που πρέπει να διδάσκεται όχι μόνο σε πιθανούς επιχειρηματίες αλλά σε όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα διδάσκεται η επιστήμη σε όλους και όχι αποκλειστικά σε πιθανούς επιστήμονες.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινωνία ικανή για effectual δράση που να υποστηρίζει την οικοδόμηση ανθεκτικών κοινωνικοοικονομικών κοινοτήτων μέσω επιχειρήσεων μεσαίας τάξης – όχι μόνο startups και unicorns.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Euro 2024: Οι προβλέψεις για τη φάση των «8» – Τι δείχνουν τα στατιστικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

Euro 2024: Οι προβλέψεις για τη φάση των «8» – Τι δείχνουν τα στατιστικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι εκτιμήσεις για το Euro 2024 με βάση τη συνεργασία του AUEB Sports Analytics Group και της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Τεργέστης