Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και σήμερα Τρίτη, με το δεκαετές ομόλογα να φθάνει στο υψηλότερο σημείο του περασμένου Ιουνίου και να ανέρχεται στο 1,54%. Πρόκειται για μια αύξηση που τροφοδοτείται από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό που επιμένει.

Η απόδοση του δεκαετές αμερικάνικου τίτλου, του δείκτη που καθρεφτίζει την τάση στην αγορά ομολόγων, κέρδισε 5 μονάδες βάσης ( 1,5409% στις 04:00 ώρα) και του 30ετούς διαμορφώθηκε στο 2,0625%, ενισχυμένη κατά 6 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα ως προς τις τιμές και μια μονάδα βάσης ισούται με το 0,01%.

Η ομιλία Πάουελ στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας

Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Παούελ, σήμερα θα μιλήσει στην Τραπεζική Επιτροπή  της Γερουσίας σήμερα στις 10.00. Στην ομιλία του, που έχει ήδη προετοιμάσει, προειδοποιεί πως ο υψηλότερος προϋπολογισμός θα παραμείνει περισσότερο από ότι αναμενόταν. Επιπλέον θα εξηγήσει πως η οικονομική ανάπτυξη «συνεχίζει να ενισχύεται», αλλά αντιμετωπίζει ανοδικές πιέσεις στις τιμές που προκαλούνται από τα σημεία συμφόρησης της αλυσίδας εφοδιασμού και άλλους παράγοντες. «Ο πληθωρισμός είναι αυξημένος και πιθανότατα θα παραμείνει έτσι τους επόμενους μήνες πριν μετριαστεί », λέει ο Πάουελ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας  διαφάνηκε το ενδεχόμενο το tapering να αρχίσει σύντομα. ότι ενδέχεται σύντομα να αρχίσει να αποσύρει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της.

Επιπλέον, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πρόοδο του νομοσχεδίου για τις υποδομές αξίας 1 τρισ. δολαρίων. Οι νομοθέτες πρέπει να ενεργήσουν βάσει σχεδίου χρηματοδότησης προτού η κυβέρνηση αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο διακοπή λειτουργίας την Παρασκευή.

Τα οικονομικά νέα σήμερα

Στα νέα της ημέρας η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Μισέλ Μπόουμαν σήμερα στο συνέδριο «Community Banking in the 21st Century Research and Policy Conference», ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του  δείκτη τιμών κατοικίας S & P/Case-Shiller του Ιουλίου  και του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών CB Σεπτεμβρίου .

Τέλος, σήμερα έχει προγραμματιστεί δημοπρασία 7ετών ομολόγων αξίας 62 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές