Η Amazon ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στην Rivian Automotive, μια νεοφυή επιχείρηση που αναπτύσσει ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών φορτηγών παράδοσης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η Amazon είχε επενδύσεις σε μετοχές, «συμπεριλαμβανομένων των προνομιούχων μετοχών της Rivian Automotive, Inc. που αντιπροσωπεύουν περίπου 20% συμμετοχή» – η οποία είχε λογιστική αξία 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου, 2020 –  αποκάλυψε σήμερα η εταιρεία.

Η Amazon έχει επενδύσει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στη Rivian μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε η Rivian σε δική της κατάθεση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αυτόν τον μήνα.

Η Rivian σημείωσε ότι η Amazon έχει ορισμένα αποκλειστικά δικαιώματα στα ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης της εταρείας για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και το δικαίωμα πρώτης άρνησης μετά από αυτό. Η Amazon έχει παραγγείλει 100.000 οχήματα μέχρι το 2030. Η εταιρεία σχεδιάζει να έχει 10.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης από τη Rivian στους δρόμους ήδη από το επόμενο έτος.

Να σημειωθεί ότι και η Ford Motors κατέχει επίσης μερίδιο μεγαλύτερο από 5% στη Rivian.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή