Το πτωχευμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX μπορεί να έχει στα ταμεία του περίπου 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά, ωστόσο εξακολουθεί να χρωστάει τουλάχιστον 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως προκύπτει από τον τεράστιο ιστό οντοτήτων της FTX, στα ταμεία της υπήρχουν περίπου 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια νέα δικαστική κατάθεση αργά τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης – FTX: H κατάρρευση και τα πολυτελή ακίνητα στις Μπαχάμες

Το έγγραφο που κατατέθηκε συντάχθηκε από την Alvarez & Marsal North America, η οποία συμβουλεύει την FTX σχετικά με τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης μετά την υποβολή αίτησης προστασίας από πτώχευση νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε επίσης – Κρυπτονομίσματα: Αγωγές στο NBA για την υπόθεση του FTX

«Σημαντικά υψηλότερα υπόλοιπα μετρητών»

Ο Edgar Mosley, διευθύνων σύμβουλος της Alvarez & Marsal North America, είπε ότι η FTX και η ομάδα του κατάφεραν να εντοπίσουν «σημαντικά υψηλότερα υπόλοιπα μετρητών» από αυτά που είχαν αρχικά καταφέρει να εντοπίσουν έως τις 16 Νοεμβρίου.

Τα υπόλοιπα βρέθηκαν τόσο στην FTX όσο και σε διάφορες οντότητές της, που περιλαμβάνουν από τον εμπορικό όμιλο Alameda Research μέχρι διάφορες διεθνείς θυγατρικές. Το μεγαλύτερο ποσό, 393,1 εκατομμύρια δολάρια, προέρχεται από την Alameda Research Ltd. Το δεύτερο μεγαλύτερο υπόλοιπο είναι 303,4 εκατομμύρια δολάρια από την LedgerX, μια πλατφόρμα παραγώγων που κατέχει η FTX.

Η ιαπωνική μονάδα της FTX, η FTX Japan K.K., έχει περίπου 171,7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στα βιβλία της, καθιστώντας την την τρίτη μεγαλύτερη πηγή μετρητών για την εταιρεία. Τα μετρητά κατέχονται από την FTX και τις θυγατρικές της με τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είπε ο Mosley στην κατάθεσή του.

Ωστόσο η FTX έχει ένα σημαντικό έλλειμμα δισεκατομμυρίων τα οποία οφείλει σε πιστωτές της. Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, το Σάββατο, η εταιρεία χρωστούσε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια στους μεγαλύτερους 50 ακάλυπτους πιστωτές της.

Δεν είναι σαφές πώς η FTX θα συγκεντρώσει τα μετρητά που χρειάζονται για να καλύψει αυτό το κενό. Ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX προσπαθεί να διαπραγματευτεί μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με επενδυτές για τη διάσωση της FTX, παρά το γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί από την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto