Σε θετικά εδάφη συντηρείται το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, το οποίο αν και δέχεται σημαντική ώθηση από τον τραπεζικό τομέα, δεν μπορεί να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη των 900 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,74% στις 906,73 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Αν και επιχείρησε να προσεγγίσει τα επίπεδα των 910 μονάδων, οι πιέσεις σε επιλεγμένους τίτλους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να δημιουργηθεί μια απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο που ήδη ταλαιπωρεί την αγορά το τελευταίο δεκαήμερο. Πάντως, ο ΓΔ έχει επανέλθει σε θετική περιοχή από 1/1, όντας ο μόνος πράσινος χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως, εν αντιθέσει με τον επί παραδείγματι Nasdaq 100 που βλέπει απώλειες 30% και τον S&P500 17%.

Όπως σχολιάζουν όμως εγχώριοι αναλυτές, η αγορά θα χρειαστεί να δώσει πιο ισχυρά διαπιστευτήρια διάσπασης των 900 μονάδων, καθώς αυτή η εβδομάδα επισκιάζεται από την επικείμενη αργία στη Wall Street (Thanksgiving Day). Είναι άλλωστε κοινός τόπος ότι μερίδα συναλλαγών έρχεται και από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, ή ακόμη και ο τόνος πολλές φορές υπαγορεύεται από εκεί.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ανοδικά ξεχωρίζουν οι Alpha Bank, Βιοχάλκο, Εθνική, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς και Jumbo, ενώ θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Motor Oil, Eurobank, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Σαράντη και ΔΕΗ, με τις ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Aegean και ΟΠΑΠ να κινούνται σε αρνητικά, επίσης, εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών