Σταθερά παρέμειναν τα έσοδα του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Huawei Technologies για το 2022, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πτώση των πωλήσεών του, λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ, έχει σταματήσει.

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 0,02%, ο εκ περιτροπής πρόεδρος Eric Xu έδωσε αισιόδοξο τόνο στην ετήσια πρωτοχρονιάτικη επιστολή της εταιρείας, όπου αποκάλυψε τις επιδόσεις της εταιρείας για τη χρονιά που κλείνει.

«Οι περιορισμοί των ΗΠΑ είναι πλέον το νέο μας φυσιολογικό και επιστρέφουμε στη δουλειά ως συνήθως», έγραψε ο Xu στην επιστολή που απευθυνόταν στο προσωπικό και δόθηκε στη δημοσιότητα μέσων των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Τα έσοδα για το 2022 αναμένεται να διαμορφωθούν σε 636,9 δισεκατομμύρια γιουάν (91,53 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τον Xu.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια μικρή αύξηση από το 2021, χρονιά όπου τα έσοδα ανήλθαν σε 636,8 δισεκατομμύρια γιουάν καταγράφοντας πτώση κατά 30% σε ετήσια βάση, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της εταιρείας.

Η επιστολή του Xu δεν ανέφερε την κερδοφορία της Huawei. Η εταιρεία συνήθως αποκαλύπτει τα πλήρη ετήσια αποτελέσματά της το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Κάτω από το ρεκόρ του 2019

Τα έσοδα για το 2022 εξακολούθησαν να βρίσκονται πολύ κάτω από το ρεκόρ της εταιρείας των 122 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Εκείνη την εποχή η εταιρεία βρισκόταν στο απόγειό της ως ο κορυφαίος προμηθευτής smartphone Android παγκοσμίως.

Το 2019, η κυβέρνηση Τραμπ των ΗΠΑ επέβαλε απαγόρευση εμπορίου στην Huawei, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, που απαγόρευσαν στην εταιρεία να χρησιμοποιεί το Android της Alphabet για τα νέα της smartphone, μεταξύ άλλων κρίσιμων τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης.

Οι κυρώσεις προκάλεσαν πτώση στις πωλήσεις συσκευών της Huawei, η οποία έχασε επίσης την πρόσβαση σε κρίσιμα εξαρτήματα που την εμπόδισαν να σχεδιάσει τη σειρά επεξεργαστών της για smartphone στο τμήμα ημιαγωγών HiSilicon.

Η εταιρεία συνεχίζει να παράγει έσοδα μέσω του τμήματος εξοπλισμού δικτύων της, το οποίο ανταγωνίζεται τη Nokia και την Ericsson ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα του υπολογιστικού νέφους.

Η εταιρεία άρχισε επίσης να επενδύει στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και στις πράσινες τεχνολογίες την εποχή που τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις.

«Το μακροοικονομικό περιβάλλον μπορεί να είναι γεμάτο από αβεβαιότητα, αλλά αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι η ψηφιοποίηση και η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, και εκεί βρίσκονται οι μελλοντικές ευκαιρίες», κατέληξε είπε ο Xu στην πρωτοχρονιάτικη επιστολή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές