Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει η προετοιμασία του προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2024, όπως διαβεβαιώνει σήμερα Παρασκευή η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Στην ανακοίνωση αυτή προέβησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αφού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν παρουσίασε ως όφειλε την περασμένη Τετάρτη το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, καθώς υπήρξαν διαφορές μεταξύ των κομμάτων της τριμερούς κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών (FDP), ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) και ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) τόνισαν σήμερα Παρασκευή ότι η αναβολή του προϋπολογισμού δεν πρέπει να παρερμηνευθεί.

Γερμανία: Το ενεργειακό στοίχημα του 1 τρισ. δολαρίων

Όπως προαναφέρθηκε, ο Λίντνερ επρόκειτο να αποκαλύψει το προσχέδιο την περασμένη Τετάρτη, όπως και να περιγράψει τον οικονομικό προγραμματισμό έως το 2027. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φλόριαν Τόνκαρ ανέφερε στο Reuters ότι τα αιτήματα για υψηλές δαπάνες είναι πάρα πολλά

«Τα τελευταία χρόνια, η ανακοίνωση των προϋπολογισμών έχει αναβληθεί περισσότερες από μία φορές, ακόμη και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών», επισήμανε ο Όλαφ Σολτς από το Μόναχο, προσθέτοντας ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί από τη Bundestag το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος από το Βερολίνο τόνισε ότι η αναβολή της παρουσίασης δεν είναι μεγάλο θέμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι από το δικό του υπουργείο δεν υπάρχει καμία απαίτηση για περαιτέρω ενημέρωση.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο περιορισμός για το δημόσιο χρέος έχει ανασταλεί για τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία. Η νέα αυτή κατάσταση, έκανε τα προγράμματα με υψηλές επιδοτήσεις και κοινωνικές παροχές κανόνα. «Προσπαθούμε να επιλύσουμε το θέμα αυτό όλοι μαζί υπό άλλες συνθήκες», σημείωσε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε επίπεδο κυβέρνησης και ο προϋπολογισμός δεν κινδυνεύει. Η κατάθεση του τελικού σχεδίου του κυβερνητικού προϋπολογισμού έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου, ωστόσο δεν υφίσταται κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παρουσιάζονται τα προσχέδια του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΗΠΑ: Στον «πάγο» ο βασικός δείκτης πληθωρισμού
Διεθνή |

«Παγώνει» ο δείκτης καταναλωτικών δαπανών - Θετική ένδειξη για μείωση των επιτοκίων

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) περιμένουν περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πορεία προς τον στόχο του 2% προτού μειώσουν το επιτόκιο αναφοράς